У Дніпрі показали виробництво сувенірних протитанкових їжаків, які можна придбати за донат на ЗСУ

У Дніпрі заклади позашкільної освіти виготовляють протитанкові їжаки у сувенірному варіанті. Маленький символ війни можна придбати за донат. Усі вилучені кошти йдуть на допомогу військовим, передають у прес-службі Дніпровської міськради.






«Ідея з їжаками виникла ще на День міста. Тоді зробили інсталяцію з 31 їжака на знак річниці нашої незалежності. Їх розписали петриківським розписом із символікою різних регіонів України, серед яких була і Херсонщина з кавунами. Серед містян і гостей міста отримали схвальні відгуки. Вилучені кошти від продажу великих їжаків направили на допомогу ЗСУ. Враховуючи попит, виготовляємо і маленькі їжаки. Це роблять заклади позашкільної освіти, зокрема на станції юних техніків, а до розпису долучаються фахівці з інших наших закладів. За власним бажанням до цього процесу залучаються й діти. Загалом такі їжаки стали символом оборони і перемоги. Один їжак коштує від 1 тис. грн. Із-за кордону люди готові купувати і за дорожче. За вилучені кошти купували вже і буржуйки, обігрівачі для захисників. При купівлі їжака можна замовити й малюнок за бажанням», — розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла. 




Зі свого боку директор КПНЗ «Міська станція юних техніків» Олександр Луценко зазначив: «Після заходу на День міста з розпису їжаків, у якому брали участь й наші майстрині, з’явилася ідея робити такі їжаки, але значно меншого розміру. Урешті вийшов вдалий розмір — вони гармонійно виглядають, наприклад, на столі. При виготовленні їжаків розпускаємо вздовж трубу, а далі ріжемо на шматочки. Потім зварюємо, зачищаємо, фарбуємо». 




Цього разу до розпису їжаків долучилися й діти. 


«Цей їжак петриківським розписом розмалювали дві дитини. Вважаю, гарно усе вийшло», — підкреслила керівниця гуртка петриківського розпису «Червона калина» КПНЗ «Дитячо-молодіжний центр "ЛІДЕР"» Ганна Олійник.

А Софія Баршак розмалювала їжак фарбою. 


«Саме емальованою фарбою, бо акрилова погано тримається на металі. Приємно долучатися до створення таких гарних речей і тим самим допомагати нашим захисникам», — додала дівчина. 

Зробити замовлення можна через департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради у соціальних мережах (https://www.facebook.com/molod.npvhttps://instagram.com/molodpatriot?igshid=YmMyMTA2M2Y=).