У Дніпрі виконано технічне обслуговування газових мереж у майже 520 багатоквартирних будинках

За 7 місяців 2024 року спеціалісти Дніпровської філії «Газмережі» виконали технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання (ТО ВБСГ) у 517 багатоквартирних будинках Дніпра та Дніпровського району.

У Дніпрі виконано технічне обслуговування газових мереж у майже 520 багатоквартирних будинках

В ході робіт дніпровські газовики здійснили:

  1. обстеження систем газопостачання щодо наявних витоків газу та їх усунення;
  2. огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку;
  3. перевірку працездатності і змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах;
  4. приладовий контроль щільності з’єднань газопроводів та контрольне опресування.

Нагадаємо, що нині в Україні діє новий порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Зміни були затверджені Міністерством енергетики та НКРЕКП. Якщо ваш будинок не мав договору на технічне обслуговування з іншою спеціалізованою організацією, він автоматично приєднується до умов Типового договору про технічне обслуговування ВБСГ з Дніпровською філією «Газмережі».

Як відомо, природний газ є найпоширенішим та найзручнішим енергоресурсом, який споживачі використовують для опалення своїх домоволодінь, підігріву води та приготування їжі. Проте важливо чітко усвідомлювати, що внутрішньобудинкова система газопостачання являється об’єктом підвищеної небезпеки, отже її безпечна експлуатація в житловому фонді забезпечується саме завдяки своєчасному виконанню технічного обслуговування з дотриманням вимог чинного законодавства.

Технічне обслуговування ВБСГ проводиться з метою виявлення витоків газу, запобігання виникненню аварійних ситуацій та ґрунтується на планово-попереджувальній системі робіт. Іншими словами, технічне обслуговування газових мереж проводиться для безпеки споживачів.

Періодичність виконання робіт залежить від строку експлуатації газових мереж. Так, внутрішньобудинкові системи газопостачання, які використовуються менше 25 років, мають обслуговуватись один раз на 5 років. Якщо строк експлуатації понад 25 років – раз на 3 роки. Відповідно й оплата за ці роботи буде нараховуватись раз на 3 або 5 років.

Спосіб розрахунку за роботи з технічного обслуговування визначено у Типовому договорі, який затверджено державним регулятором.  

Передбачено оплату:

  • або єдиним платежем управителем від імені усіх співвласників і за їх рахунок;
  • або окремими рахунками від кожного мешканця.

Приєднатись до умов Типового договору можна шляхом підписання відповідної заяви. Вона подається управителем/об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку або іншою особою уповноваженою співвласниками будинку.

Заповнену заяву можна подати менеджерам Центрів обслуговування клієнтів Дніпровської філії “Газмережі” на вул. Виконкомівській, 34 або просп. Слобожанському, 96а.

Шаблон зазначеної заяви, а також усю необхідну інформацію щодо виконання ТО внутрішньобудинкових систем газопостачання можна знайти на сайті Дніпровської філії «Газмережі» у розділі «Технічне обслуговування ВБСГ».

Додатково інформуємо, що фахівцями Дніпровської філії “Газмережі” сформовано орієнтовні графіки проведення робіт впродовж 2024 року та прораховано орієнтовний кошторис технічного обслуговування газових мереж загального користування у будинках нашого міста. Точні суми буде визначено після проведення робіт на об’єктах. Усю зазначену інформацію можна також переглянути на сайті Дніпровської філії «ГАЗМЕРЕЖІ».

Акцентуємо увагу, що технічне обслуговування проводиться для безпеки споживачів газу. Адже завжди краще попередити аварію, ніж потім боротись з її наслідками.

Отримати додаткову консультацію щодо технічного обслуговування газових мереж у багатоквартирних будинках можна у Центрах обслуговування клієнтів Дніпровської філії «ГАЗМЕРЕЖІ» за адресами:

м. Дніпро:

  • вул. Виконкомівська, 34;
  • просп. Слобожанський, 96а.

Подбайте про власну безпеку вчасно!