У ДніпроОДА відкрили фотовиставку до Дня Гідності та Свободи (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У холі Дніпропетровської ОДА – нова фотовиставка. На двох десятках світлин – події Революції Гідності. За задумом організаторів, вони нагадуватимуть відвідувачам, якою ціною українці відстоювали свободу Батьківщини. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.



«Це вже гарна традиція – наповнювати місцевий культурно-інформаційний простір з нагоди визначних дат. Цього разу виставку присвятили Дню Гідності та Свободи. Аби кожен відвідувач та працівник адмінбудівлі дивився на світлини і згадував про події 2013-2014 років», – сказав начальник управління з питань внутрішньої політики ДніпроОДА Ігор Куліковський. 



На фото – Київ у вогні,..



тисячі українців на Майдані



та емоції борців за Батьківщину



Співорганізатор Євромайдану у Дніпрі, учасник подій на Майдані у Києві Анатолій Сокоренський поділився: важко передати емоції від перегляду світлин.



«Це була революція духу. Єдиний порив –  захистити свою свободу і гідність. Майдан вистояв і переміг. І ця  перемога нам далася кров’ю. Але ми побачили паростки згуртованої нації. Яка здатна себе боронити попри все», – зазначив Анатолій Сокоринський.



Поетеса та учасниця революції Гідності Леся Степовичка присвятила тим подіям вірші.



«Я думала: яка це має бути сила, щоб змусити людину полишити теплу хату, і йти під цей дощ та в мороз. А важливішою за затишок  може бути пробуджена душа, яка не хоче жити в рабстві. Це почуття свободи. За нього можна віддати все. І тому люди не сиділи вдома – ні у Дніпрі, ні у Львові, ні у Києві», – згадує Леся Степовичка. 



Переглянути виставку можна в холі Дніпропетровської ОДА за адресою: м. Дніпро, просп. Поля,1



«Час проходить і в пам’яті людей зникають деякі деталі. Треба нагадувати, якою ціною дісталася нам перемога. Ціна була велика і гірка. Але це була справжня перемога нашої нації», – наголосив голова обласного товариства політв’язнів та репресованих Іван Дремлюга



  День Гідності та Свободи відзначають 21 листопада.