У Кривому Розі оновлюють електромережу житлових районів міста

ДТЕК Дніпровські електромережі проводить масштабну реконструкцію електричної мережі житлових районів Кривого Рогу. У Саксаганському районі проклали нову кабельну лінію (6 кВ), що дозволило забезпечити більш стабільним та надійним електропостачанням жителів вулиці Харцизької та сусідніх Володимира Великого, Дідро, Дубки, Качалова. Основні роботи виконуються з 15-го липня та наразі знаходяться на фінальній стадії.

Необхідність реконструкції на вулиці Харцизькій була викликана вичерпанням терміну експлуатації та технічним станом кабельної лінії. Вона була прокладена в 1982 році, мала значну кількість пошкоджень та вже не могла забезпечувати належний рівень електропостачання. Тому її було вирішено повністю замінити. В результаті надійну електромережу отримають 2 тисячі  клієнтів.

«ДТЕК діє в інтересах України та піклується про своїх клієнтів, системно трансформуючи енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу. Наразі проводимо оновлення в Саксаганському районі. В траншеї під землею на вулиці Харцизській уклали 2,8 км нового надійного кабелю зі зшитого поліетилену, який забезпечить безперебійне живлення цього району міста. А це 180 житлових будинків, школа, дитсадок та лікарня №4. Після проведення завершальних робіт буде повністю відновлено асфальтове покриття на 5-ти ділянках кабельної траси, які були порушені в результаті проведення земельних робіт, та проведено благоустрій території», – генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.  

Усі роботи з благоустрою планують завершити до 15 серпня. Також вже почали реконструкцію електромережі в Центрально-міському районі Кривого Рогу.

Загалом у оновлення енергоінфраструктури міста в цьому році компанія інвестує понад 76 млн грн. Зокрема, вже провели реконструкцію понад 10 км кабельних й повітряних ліній в Саксаганському, Тернівському та Центрально-міському районах Кривого Рогу. До кінця року в планах оновити ще 29 км ліній. А також морально застаріле обладнання в 10 трансформаторних підстанціях. Така модернізація дозволить задовольнити зростаючі потреби городян в електриці й забезпечить їх надійним та сучасним джерелом електропостачання.  

Роботи проводять тільки в будні дні. ДТЕК Дніпровські електромережі закликає мешканців  з розумінням поставитися до необхідності проведення подібного оновлення мереж та пов’язаних з цим незручностей. Адже такі роботи – нагальна необхідність, яка забезпечить в подальшому безперебійне електроживлення та світло у клієнтів.

Дізнатися точний графік проведення робіт можна на сайті компанії https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns

Як повідомлялося раніше, у 2021 році ДТЕК Дніпровські електромережі інвестує в електроінфраструктуру області понад 1 мільярд гривень.