У Кривому Розі відкрили три навчально-практичні центри

У трьох криворізьких закладах профосвіти облаштували сучасні навчально-практичні центри. Там учні відпрацьовуватимуть теорію на практиці. Для цього є все необхідне обладнання. Проєкт втілили коштом держсубвенції, сповістила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.



«Навчально-практичні центри – це сучасні простори для практичних занять. Вони дозволяють випускати спеціалістів, конкурентних на ринку праці. Кваліфікованих фахівців, готових до роботи на підприємствах», – наголосила Ольга Горб. 



Один з осередків практичної підготовки – у Криворізькому навчально-виробничому центрі. Там виховують майбутніх швачок, кравців та закрійників. Тепер мають прилад для оцифровки та розмноження викрою, автоматичного креслення графічних схем, програму для моделювання одягу.



«Центр для практичних занять заснували ще у 2017-му. Але тепер завдяки новому приладдю можемо урізноманітнити матеріал. Від студентів вимагається лише жага до знань. Решта – є», – поділилася викладачка навчально-виробничого центру Ольга Титенко.



Центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів №1 раніше орендував базу для практики в одного з підприємств. Тепер мають свою. Є ремонтний цех та навчальний клас з ноутбуками. З обладнання, зокрема, трактор, автосканер, кран-балка, набори інструментів. 



«Навчаємо трактористів-машиністів. Приймаємо і хлопців, і дівчат. Завдяки новому обладнанню зможемо випускати дійсно підготованих до роботи спеціалістів», – розповіла директорка Ольга Рукавишникова.

 

У приміщеннях Центрів зробили ремонт, аби учні відшліфовували навички з  комфортом. 



«Коли я прийшов на навчання, у нас був один маленький станок. Тепер маємо професійне обладнання, якого вистачає на всіх», –  сказав студент Криворізького центру металургії та машинобудування Павло Омельченко. 



У 2021 році на Дніпропетровщині облаштували 5 навчально-практичних центрів. Окрім Кривого Рогу, у Кам’янському та Дніпрі.