У Ляшківській громаді створили першу в області Добровільну пожежну команду

У Ляшківській громаді Дніпропетровської області створили першу Добровільну пожежну команду. У ній – керівники сільськогосподарських підприємств, трактористи та водії, які зголосилися безоплатно слідкувати за безпекою. Вони пройшли навчання. Дві машини їм передали рятувальники. Екіпірування та спорядження закупили місцевим коштом.

У Ляшківській громаді створили першу в області Добровільну пожежну команду

«Мешканці громади об’єдналися та запропонували на добровільній основі допомагати ДСНС. Наприклад, якщо займання станеться в полі, не треба буде чекати, доки приїдуть рятувальники. Можна одразу приборкувати вогонь. Коли стається надзвичайна ситуація, кожна хвилина має значення», – зазначила голова Ляшківської громади Юлія Омелян.

У складі пожежної команди 10 добровольців. Вони поділені на два екіпажі. Кожен має спеціалізовані авто для оперативних виїздів. Транспорт привели до ладу, оснастили сучасними насосами. З місцевого бюджету фінансуватимуть і паливо.

Перед тим, як приступити до роботи, команда пройшла навчання. Його проводили надзвичайники. Зокрема, проінструктували, як правильно користуватися пожежним рукавом та швидко заправлятися.