У Магдалинівській громаді відкрили реабілітаційний простір

У Магдалинівській громаді, що на Дніпропетровщині, запрацював реабілітаційний простір. Там надаватимуть послуги всім, кому це необхідно. Зокрема людям з інвалідністю, травмами і пораненнями, отриманими внаслідок воєнних дій. Для цього обладнали спеціальний зал-трансформер, адаптований для всіх. Фахівці проводитимуть заняття за сучасними методиками.


«На базі однієї з лікарень відкрили перший реабілітаційний простір в громаді. Його поділили на зони. Їх всього чотири. У кожній надаватимуть різні послуги, націлені на фізичну реабілітацію. В осередку можна відвідати сеанси реабілітації, ерготерапії, лікувального масажу. А ще – позайматися з фізіотерапевтом», – зазначила головний лікар медзакладу Валентина Перетятько.

У приміщенні оснастили окремі кімнати для лікувального масажу та ультразвукової фізіотерапії, яка зменшує біль та покращує кровообіг. Можна відвідати й магнітотерапію для розслаблюючого ефекту у м’язах і суглобах. Є тренажерна зала з біговою доріжкою, реабілітаційними брусами. А ще – встановили ерготерапевтичний стіл для адаптації пацієнтів до побуту.

Всі заняття безкоштовні. Аби на них потрапити, необхідно отримати електронне направлення на консультацію до лікаря-реабілітолога від сімейного лікаря

Проєкт реалізують за кошти місцевого бюджету.