У Музеї АТО провели творчий вечір до Дня пам'яті загиблих за Дебальцеве (ФОТОРЕПОРТАЖ)

До Дня пам'яті загиблих за Дебальцеве у Дніпровському Музеї АТО організували творчий вечір. Із авторською музичною програмою виступив автор та виконавець Сергій Бойко. А ще показали документальний фільм «Висота 307.5». Більше – у фоторепортажі від ДніпроОДА.

 

На пам’ятну зустріч завітали учні Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури


«Вранці на Алеї Героїв біля ДніпроОДА вшанували пам’ять загиблих у боях за Дебальцеве. Ввечері разом із Музеєм АТО вирішили долучили молоде покоління. Організували показ тематичного фільму. Запросили співака Сергія Бойка», – зазначив в.о. начальника управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації  Олександр Чумак


Автор-виконавець Сергій Бойко відкрив вечір. Для гостей він підготував авторську музичну програму «Хрест Дебальцевський»


«Сьогодні особливий день. Я виконав декілька фронтових пісень. Найзнаковіша з них «Дебальцевський хрест». Так називають перетин доріг у тій місцевості, – сказав Сергій Бойко. – Я з 2015 року на фронті регулярно, волонтером. Для мене почесно брати участь у таких заходах. Виступати перед військовими і нашим підростаючим поколінням»


Кожен бій за Дебальцеве був схожий на голлівудський бойовик, згадують очевидці. Єдина відмінність – все відбувалося у реальному житті. І жертви також реальні. Час наче зупинився… Шквал куль, поранені, дим…

«За площею фронту, за кількістю учасників та підрозділів це одна з найбільших військових операцій. Бійці із Дніпропетровщини брали в ній активну участь. Ті події увійшли в історію. З них ми робимо висновки», – сказав завідувач музею Вадим Якушенко.


Запекла битва тривала з 25 січня до 18 лютого 2015 року


«Нам потрібно знати свою історію. Зараз ми живемо у незалежній країні, маємо розвивати та підтримувати національні ідеї», – вважає учень першого курсу Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури Іван Івченко.

Найзнаковіші події Дебальцевської операції показали у документальному фільмі «Висота 307.5»


В основі сюжету фільму – один з найважчих боїв, який відбувся 25 січня 2015 року


Українські бійці кілька днів поспіль боронили стратегічну висоту під Санжарівкою. Робили все, аби інші підрозділи могли вийти з оточення в Дебальцевому