У Нікопольському районі «з нуля» зводять другий в області дитсадок-підкову

У Нікопольському районі стартувало будівництво дитсадка. Двоповерхову будівлю у формі підкови зводять «з нуля» у селищі Червоногригорівка. Він розрахований на 115 дошкільнят, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, передає прес-служба.

У Нікопольському районі «з нуля» зводять другий в області дитсадок-підкову
«Яскраві, затишні, сучасні. Прагнемо, аби на Дніпропетровщині було більше саме таких дитсадків. На Нікопольщині зводимо «з нуля» дошкільний заклад у формі підкови. Подібний садочок вже є в області – він працює у Покрові», – сказав Валентин Резніченко.
2.jpg
Дитсадок зводять майже у центрі Червоногригорівки, поряд зі школою. Селищний голова Олександр Прокопенко каже – питання дошкільної освіти у селищі стоїть гостро.
3.jpg
«У Червоногригорівці є дитсадок, але він здатен прийняти менше 60 дітей. А потенційних відвідувачів від 1 до 6 років набагато більше. Тому новий садочок – наша мрія», – сказав Червоногригорівський селищний голова Олександр Прокопенко.
4.jpg
Місцеві додають – через нестачу місць батькам доводиться возити малюків до сусідніх селищ громади. Або лишати на сімейному вихованні.
5.jpg
«У нашому садочку немає ясельної групи, тільки середня та старша. Доньку возимо до сусіднього Придніпровського, – розповіла мама півторарічної Уляни Вікторія Гелеван. – Звичайно, було б набагато зручніше, якби дитсадок був поряд із домом. Хочеться, щоб це був теплий, яскравий та сучасний заклад».
6.jpg
Двоповерховий дитсадок зводять за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
7.jpg
«Вже готовий котлован під улаштування паль, які стануть частиною фундаменту. Одночасно ведемо роботи з будівництва септику – каналізації для дитсадка. Працюємо над котлованом майбутньої котельні», – розповів виконроб Дмитро Безрідний.
8.jpg
На першому поверсі будуть адміністративні кабінети, кухня та кімнати для дитячих груп. На другому – спортивна зала, ігрові та спальні.
9.jpg
«Садочок дуже потрібен. Дітей багато, люди з’їжджаються до селища з усього району. Наш дитсадок не справляється, дуже тісні групи. А ще, новий дошкільний заклад – це додаткові робочі місця. Побільше б таких проєктів», – сказала місцева мешканка Катерина Клещ.
10.jpg
Одна з «родзинок» майбутнього дошкільного закладу – великі вікна, від підлоги до стелі. В ігрових зроблять теплу підлогу. Для відвідувачів з інвалідністю передбачені пандуси на знижені пороги.
13.jpg
14.jpg