У Новомосковську вакцинували від COVID-19 вже майже 8 тис мешканців

У Новомосковську вже щепили від коронавірусу майже 8 тис людей. З них понад 4,7 тис – двома дозами. Про це повідомили у Дніпропетровській ОДА.

У Новомосковську вакцинували від COVID-19 вже майже 8 тис мешканців
«В області діє 30 центрів масової вакцинації від COVID-19. Будь-який повнолітній мешканець Дніпропетровщини може прийти та зробити щеплення. За певними показаннями вакцинуємо і дітей від 12 років», – сказала в.о директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Кулик.

У Новомосковську осередок масової вакцинації працює при міському центрі первинної медико-санітарної допомоги. Його відкрили наприкінці липня. Та вже зробили понад 3 тис щеплень.

«Графік роботи побудували так, аби мешканці могли підійти у будь-який зручний час. Наприклад, після роботи чи на вихідних. На вибір – препарати Moderna, Comirnaty, Astrazeneca та Coronavac. У середньому, щодня до центру приходить понад 200 людей», – сказала завідувачка амбулаторії №3, сімейна лікарка Євгенія Грабовська.

Центр працює щоденно з 10:00 до 16:00. У вівторок та четвер – до 20:00.

8 (1).jpg

«Зробила щеплення, щоб убезпечити себе та близьких. Мої чоловік та бабуся теж вакцинувалися. Це важливо. Навіть якщо захворієш, набагато легше перенесеш COVID-19», – розповіла відвідувачка центру Марина Гриценко.

Вирішив щепитися і артист театру Андрій Зіньковський.

«Я рік тому хворів на коронавірус. Але вирішив вакцинуватися, аби захистити себе та глядача. Адже у театрі постійно контактую і з дорослими, і з дітьми, – поділився Андрій Зіньковський. – Жодних побічних реакцій не було, лише трохи боліла рука».

6 (1).jpg

Записатися на вакцинацію можна за телефоном +38 067 863 53 87, через сімейного лікаря, або просто прийти до центру без запису.

«Після вакцинації можливе почервоніння у місці ін’єкції, підвищення температури, ознаки ГРВІ. Це нормально, така реакція проходить за 1-2 доби, – розповіла сімейна лікарка Олена Різніченко. – Вакцинуватися вкрай важливо – це захищає від тяжких ускладнень коронавірусу».

Адреса центру масової вакцинації у Новомосковську: вул. Сучкова, 40.