У Новомосковську відновлюють півстолітній стадіон «Металург»

На Дніпропетровщині оновлюють ще один спортивний об’єкт – півстолітній стадіон «Металург» у Новомосковську. Підрядники підготували поле під улаштування газону та працюють над новими трибунами. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

У Новомосковську відновлюють півстолітній стадіон «Металург»
«Футбольне поле з якісним покриттям, ігрові спортивні майданчики, комфортні та безпечні трибуни. Такими мають бути стадіони у містах, селищах та селах Дніпропетровщини. Перетворюємо занедбані арени на сучасні спорткомплекси. Один з об’єктів, який нині відновлюємо – півстолітній «Металург» у Новомосковську», – зазначив Валентин Резніченко.

Стадіон збудував у 1974-му Новомосковський трубний завод. На ньому грала місцева команда «Металург». А ще – молодіжні склади футбольного клубу «Дніпро».

«У 1995-му тут «зійшлися» команди «Металург» та «Динамо» на 1/16 Кубку України. Досі пам’ятаю той матч. Тоді прийшло майже вдвічі більше вболівальників, ніж стадіон міг вмістити, – розповів директор Новомосковського міського центру фізичного здоров’я населення Олег Цьомкало. – Сподіваємось, скоро знову прийматимемо тут першості області та України з футболу».

Місцеві кажуть – стадіон «Металург» був найпопулярнішим місцем у Новомосковську. Окрім спортивних змагань там проводили флешмоби та фестивалі, відзначали День міста.

«Для Новомосковська «Металург» – не тільки спортмайданчик. Це надважливий об’єкт, дуже популярний серед місцевих. Активні містяни завжди розпочинали ранок з пробіжок та руханок на стадіоні. А ще тут приймали всеукраїнський фестиваль оркестрів», – розповіла заступниця начальника управління культури, спорту та туризму Новомосковської міської ради Анастасія Чарун-Олійник.

Нині півстолітню спортивну арену відновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Дуже чекаємо на відкриття оновленого «Металурга». Влітку ми з дітьми і бігали, і тренувалися на стадіоні», – сказав тренер з карате Андрій Сорокін.

Після реконструкції на «Металурзі» буде повнорозмірне футбольне поле з натуральним газоном. Його вже підготували під улаштування покриття. Зроблять професійні бігові доріжки, майданчик для воркаута та яму для стрибків.

«Я б хотів тренуватися на стадіоні, було б круто. Влітку це взагалі найкраще. Бо у залі дуже жарко», – поділився спортсмен-каратист Кирило Соколов.

Замість старих трибун встановлять нові – на 1,5 тис місць. У підтрибунних приміщеннях будуть роздягальні та душові. Східну підрядники вже звели – незабаром там розпочнуть оздоблювальні роботи. Тривають роботи над західною.