У Перещепинській громаді обробляють «Сади Перемоги», допомагають переселенцям, працюють над посівною

У Перещепинській громаді працюють над продовольчим забезпеченням. Мешканці обробляють «Сади Перемоги». Садять овочі борщового набору, зокрема, картоплю. А ще місцеві приймають в себе переселенців. Про це під час брифінгу у ДніпроОВА розповів голова Перещепинської громади Ярослав Цвіркун.

У Перещепинській громаді обробляють «Сади Перемоги», допомагають переселенцям, працюють над посівною

«У громаді зареєстровано понад 1,5 тис переселенців. З них більш ніж 1,1 тис вже отримали відповідну довідку. Вона дає можливість отримувати пільги від держави. Понад 50 власників домоволодінь надали прихисток родинам, що втекли від війни», – зазначив Ярослав Цвіркун. 

Від додав, що Перещепинська ТГ активно долучилася до всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги». За програмою гуманітарної допомоги отримали 44 тонни посадкової картоплі. Понад 1 тис людей її висаджують. А ще згуртувалися освітяни, залучили батьків та учнів. Обрали ділянки на території шкіл. Там почали висаджувати, зокрема, моркву, буряк. Овочами забезпечуватимуть їдальні навчальних закладів.

«Стабільна ситуація з посівною. Процес йде злагоджено. На території громади майже 30 тис га ріллі. Основна частина вже засіяна, – сказав голова Перещепинської громади. – Співпрацюємо й з програмою «U-LEAD з Європою». Отримали генератори, баки для води. А від обласної військової адміністрації нам передали продуктові набори для переселенців».

Ярослав Цвіркун запевнив, що стабільно працює вся критична інфраструктура. Лікарні та аптеки забезпечені медикаментами. Відкриті магазини, курсує транспорт.