У Петриківці відкрито новий ЦНАП

Сьогодні у смт. Петриківка будо відкрито Центр надання адміністративних послуг. Він обслуговуватиме 24-тисячне населення громади. За день фахівці центру можуть опрацювати звернення понад півсотні мешканців. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

У Петриківці відкрито новий ЦНАП
Центральний офіс ЦНАПу надає 174 види адміністративних послуг, 96 — на віддалених робочих місцях. Зокрема, це послуги у сферах державної реєстрації бізнесу та речових прав на нерухоме майно, реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання осіб, земельних відносин, житлових питань, а також дозвільної системи (видача документів на розміщення об’єктів торгівлі, сфери послуг тощо) та адміністративні послуги соціального характеру.

«Одне із перших завдань, яке я ставила перед собою після утворення громади, щоб люди швидко і комфортно отримували послуги на місцях. Ми зробили віддалені робочі місця в кожному Старостинському окрузі — в селах Іванівка, Шульгівка, Хутірське, Чаплинка, Лобойківка, Єлизаветівка та смт Курилівка», — розповіла Наталія Коваленко, голова Петриківської селищної ради.

У головному залі Петриківського ЦНАПУ облаштовано 5 робочих місць для прийому громадян. Організовано 1 робоче місця для представників суб’єктів надання послуг для здійснення консультування заявників за конкретними питаннями надання адміністративних послуг.

«Раніше документи на отримання соціальних послуг надавались виключно через управління соціального захисту населення. Тепер це можна зробити через ЦНАП. Для громадян громади це в рази зручніше. Крім того, ЦНАП підключений до єдиного програмно-технічного комплексу «Регіональний віртуальний офіс електронних адміністративних послуг Дніпропетровської області». Відтак ведення та облік адміністративних справ повністю синхронізований з обласним центром», — зазначив Ігор Каширін , заступник голови Дніпропетровської обласної ради.

Центр працює за графіком: понеділок, середа, четвер – з 8.00 до 16.00, п’ятниця – з 8.00 до 16.00, вівторок – з 8.00 до 20.00, без перерви на обід.