У селі Червоне Криворізького району завершують реконструкцію будівлі під амбулаторію

У центрі села Червоне Глеюватської громади осучаснюють двоповерхівку. Роботи – на фініші. До оновленого приміщення переїде місцева амбулаторія. А ще там зможуть оселитися 4 родини молодих фахівців. Для них облаштовують житло. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов, повідомляють у прес-службі.


«Медичні послуги мають бути доступними для всіх мешканців регіону, навіть найвіддаленіших куточків. У 2021-му в області звели «з нуля» 16 сільських амбулаторій. У Червоному Глеюватської громади під заклад «первинки» реконструюємо будівлю колишнього гуртожитку», – зазначив Володимир Орлов.

Червоненська амбулаторія раніше ніколи не мала власного приміщення. Досі медики ведуть прийом просто у сільраді. Кажуть, в одному кабінеті доводиться робити і ЕКГ, і перев’язки, і різні процедури.

 

«Зараз в амбулаторії дуже тісно. Незручно і лікарю, і пацієнтам. На нове приміщення – великі сподівання. Хочеться, щоб і денний стаціонар був, і послуг більше стало», – розповіла місцева Єлизавета Біх.

 

Аби розширити приміщення амбулаторії, вирішили реконструювати двоповерхівку в центрі села. Довгий час вона стояла занедбаною.

 

Будівлю утеплили. Всередині зробили сучасний ремонт. Зараз там проводять клінінг. Завершують зварювальні роботи на сходах.

 

«Будівлю опалюватиме нова твердопаливна котельня на пілетах, – розповів підрядник Микола Кравченко. – Всередині зробили великі світлі кабінети. Окремо прийматиме сімейний лікар. Облаштували і процедурну, перев’язувальну, лабораторію».

 

В амбулаторії відкриють денний стаціонар та фізіотерапевтичне відділення. А ще – аптечний пункт, перший у селі. Нині місцевим доводиться їздити за ліками у Кривий Ріг.

 

«Мріємо переїхати до нового приміщення. І нам буде зручніше, і людям комфортніше. Хочеться працювати, коли в тебе все під рукою», – поділилася медсестра Наталія Черненко.


«Зараз за деякими послугами доводиться їздити у Кривий Ріг. Після відкриття нового приміщення амбулаторії все матимемо на місці. Це добре», – сказала мешканка села Червоне Юлія Піліпейко.

 

Окреме крило будівлі відвели під житло для молодих фахівців. Дві двокімнатні квартири облаштували на 1-му поверсі та стільки ж трикімнатних – на 2-му.

 

«Плануємо оселити у нових квартирах молодих вчителів та медиків, які приїдуть працювати у село. Вони зможуть тут жити разом із родинами», – розповів заступник голови Глеюватської сільради Олексій Кривий.

 

У Червоненській амбулаторії обслуговуються 1,5 тис мешканців Глеюватської громади.