У Софіївській громаді відкрили молодіжний центр


У Софіївській громаді Криворізького району запрацював молодіжний центр. Там хлопці та дівчата можуть займатися творчістю, працювати над проєктами та проводити різноманітні заходи. Простір сучасний. Всередині облаштували відеостудію, кухню, конференц-залу та майстерню. Відкрили осередок коштом міжнародних партнерів та за співфінансування місцевої влади. Відремонтували приміщення та на грантові кошти закупили меблі й обладнання. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА.


«До цього у нас був молодіжний простір в актовому залі центру творчості, але нам там було мало місця. Тепер маємо повноцінний осередок для хлопців та дівчат нашої громади. Ми готувалися до цього цілий рік. Створювали кращі умови», – зазначила директорка Софіївського молодіжного центру Юлія Головацька.


У закладі – 4 кімнати. У конференц-залі проходять різні засідання, робочі зустрічі. Обговорюють та планують роботу. Також відкрили й творчу майстерню для проведення різноманітних занять, майстер-класів та арт-терапії. Кімната обладнана швейною машинкою, верстатом для друку на чашках та тканині, гравіювальним станком, праскою та дошкою для прасування.


Ще працює кухня. Вона забезпечена необхідною побутовою технікою: кавомашинами, електрочайниками, мікрохвильовкою та холодильником.


Родзинкою Центру стала відеостудія. В ній є сучасна камера, професійне світло та акустична система. А також ноутбук, суфлер, мікшер, мікрофони різних видів з навушниками.


Реалізували все це завдяки програмам USAID DOBRE та ПРООН. Вони виділили кошти на закупівлю всього оснащення. У співфінансуванні з місцевою владою відремонтували приміщення, електрику, водо- і тепломережі.