У Царичанці відкрили оновлену площу і культурно-діловий центр

Акуратні доріжки, дитячий майданчик, освітлення, фонтан і багато зелених насаджень. Так тепер виглядає центральна площа в смт Царичанка. Замість розбитих тротуарів тепер тут - сучасна зона для дозвілля та відпочинку. З обласного бюджету на реконструкцію площі було виділено 10,5 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

У Царичанці відкрили оновлену площу і культурно-діловий центр
«Це важлива і необхідна інвестиція в розвиток суспільства. Проект має на меті дарувати людям позитивні емоції і хороші враження. Ми будуємо стадіони, дороги, лікарні, але не повинні забувати і про ось такі об'єкти, які не менш необхідні українцям. За рік тут з'явилася повністю оновлена ​​зона відпочинку. Чудове місце, де можна збиратися з сім'єю або друзями, весело проводити час, призначати побачення і гуляти з дітьми», - розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

60d5d0886723e.jpeg

Крім площі відкрили в Царичанці і діловий і культурний центр. Діє він на базі публічної бібліотеки. Тут розташовані ЦНАП, бібліотека, краєзнавчий музей та молодіжний центр. Побудували його силами Царичанської селищної територіальної громади в партнерстві з програмою «ДОБРЕ» за фінансової підтримки USASID.

60d5d0a0f3d59.jpeg

 «Центр відкритий для всіх верств населення. Тут можна грати в розвиваючі ігри, читати книги і журнали. Є кімнати для дозвілля, зони для проведення тренінгів, семінарів, майстер-класів різного роду. Незабаром тут будуть працювати гуртки за інтересами - комп'ютерна грамота, рукоділля тощо. І все це абсолютно безкоштовно», - зазначив перший заступник голови ДніпроОДА Володимир Орлов.

60d5d0dbf3c15.jpeg

Під час урочистостей і напередодні Дня Конституції голова Дніпропетровської обласної ради, перший заступник голови ДніпроОДА, народні та областні депутати, представники сільської та районної рад нагородили жителів Царичанки грамотами за заслуги перед суспільством.