У центрі Миколаївки відкрили збудовану «з нуля» амбулаторію сімейної медицини

У Миколаївці Криворізького району запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини. Її звели «з нуля» у середмісті села. Усередині – комфортні світлі кімнати та сучасне обладнання. А ще житло для сімейного лікаря. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов.

У центрі Миколаївки відкрили збудовану «з нуля» амбулаторію сімейної медицини
«На Дніпропетровщині розширюємо мережу сільських амбулаторій. У різних куточках області побудували «з нуля» 16 сучасних медзакладів. Люди мають отримувати якісні послуги поряд з домом. Не важливо: місто це чи село»,– зазначив Володимир Орлов.

Одноповерхова будівля амбулаторії виросла і на одній з центральних вулиць села Миколаївка.

«В амбулаторії є все необхідне для надання первинної медичної допомоги. Для працівників придбали службовий транспорт. Людям не потрібно буде їздити до Софіївки чи Дніпра до лікаря. Усе зручно, поряд з домом», – сказала голова постійної комісії Дніпропетровської обласної ради з питань охорони здоров'я Аріна Пустова.

Медзаклад збудували «з нуля» для понад 2 тис мешканців Миколаївського старостинського округу.

«Коли обирали місце для нового медзакладу, спеціально вирішили будувати біля дороги. Щоб і мешканцям сусідніх сіл було зручно добратися. І тим, хто просто проїздить через село – раптом треба до лікаря», – сказав голова Софіївської громади Петро Сегедій.

Усередині – просторі і світлі приміщення. Є процедурна та оглядова, кабінет прийому лікаря, сестринська, кімната щеплень. А ще двокімнатна «квартира» для сімейного лікаря.

«Гарно зробили, кабінети з хорошим ремонтом. Приємно, що будемо надавати медичні послуги у більш сучасних умовах», – сказала сімейна лікарка Валентина Левченко.

Та найбільше радіють появі нового обладнання, додала лікарка. Зокрема – новому кардіографу та гематологічному аналізатору для досліджень крові.

«Дуже гарна амбулаторія, сучасна. Умови тут кращі, ніж у старій. Набагато зручніше», – розповіла мешканка Миколаївки Олена Кот.

Мешканці Миколаївки та сусідніх сіл можуть пройти медогляд, зробити кардіограму, здати найважливіші аналізи. Усе – за сучасними стандартами.

«Село велике, дуже багато діточок та літніх людей. До лікаря часто доводиться звертатися. Раді, що відкрили нову амбулаторію. Нове є нове», – сказала місцева мешканка Любов Женєязова.

Медичну інфраструктуру на Дніпропетровщині розвивають за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».