У всіх районах Дніпропетровщини розпочалися жнива

На Дніпропетровщині стартували жнива. Роботи почали у всіх 7-ми районах області. Нині збирають ячмінь, пшеницю, ріпак, горох. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Перший врожай дозрів, тож тепер збираємо, – сказав директор Інституту зернових культур Владислав Черчель. – Першими комбайни виїхали у Нікопольському районі. Згодом роботи розпочали на решті територій». 

На одному з аграрних підприємств Дніпровського району вже наповну збирають озимий ячмінь, якого там посіяли 100 га. У серпні візьмуться за сою, з вересня –  за соняшник.

«Кожен колосок – це наші сподівання, це наше життя. Дякуючи ЗСУ, працюємо в полях. Із повною віддачею, не покладаючи рук. Це наша відповідальність – дбати про продовольчу безпеку. Цього року хліб нам дістається високою ціною», – наголосив головний агроном Євген Матвійчук. 

Працюють на сучасних потужних комбайнах. Вони обладнані кондиціонерами, показують рівень вологи, мають датчики врожайності.

Комбайнер Сергій Юрчишин на полі вже майже 35 років. Весною сіє, влітку – жне. 

«Працюємо щоденно, по 12-14 годин. Треба прибирати хліб швидко. Упевнений, все буде добре», – сказав Сергій Юрчишин.

Трохи пізніше аграрії області збиратимуть жито, овес, гречку. Восени – кукурудзу і соняшник. Загалом працюватимуть на майже 2 млн га полів. Завершити планують на початку грудня.