У Юр’ївці «з нуля» будують сучасний ЦНАП

У Юр’ївці зводять «з нуля» сучасну одноповерхівку. Там облаштують місцевий ЦНАП. У ньому можна буде отримати майже 400 адмінпослуг. Про це сповістив заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний, повідомили у прес-службі.



«Цьогоріч 12 громад Дніпропетровщини отримали держсубвенцію на облаштування нових ЦНАПів та оснащення вже існуючих. Все – завдяки проєкту Мінцифри. У Юр’ївці центр адмінпослуг зводять «з нуля». Будівництво – державним коштом. Меблі та обладнання має закупити громада», – зазначив Іван Начовний.



Нині за адмінпослугами мешканці Юр’ївської громади звертаються до будівлі селищної ради. Окремого приміщення ЦНАП не має. 



«За різними послугами, буває, звертаюся до 3-х разів на тиждень. То договір оренди землі зареєструвати, то якусь довідку отримати. Зараз це дуже некомфортно робити. Доводиться ходити різними кабінетами. Бувають і черги, і скупчення відвідувачів. Чекаємо на окрему будівлю», – поділилася місцева Людмила Опанасенко.



Будівлю ЦНАП у Юр’ївці зводять поруч із парком. Вона вже із дахом. Нині підрядники утеплюють фасад. Всередині завершують обшивати стіни гіпсокартоном. Шпаклюють, кладуть плитку. Прокладають комунікації.



«Вдячний, що в нас будують сучасний ЦНАП. Впевнений, обслуговування стане набагато якіснішим. Зараз за деякими послугами доводиться їздити у місто. Сподіваюся, із відкриттям нової будівлі всі питання можна буде вирішити на місці», – розповів фермер із Чорноглазівки Віталій Терещенко.



Половину новобудови відведуть під великий фронтофіс. Там облаштують робочі місця адміністраторів. Буде і дитячий куточок. Малеча зможе розважитися, доки батьки займатимуться «серйозними справами».



«Дуже раді, що матимемо сучасне приміщення. Буде набагато зручніше і нашим відвідувачам, і працівникам. Зможемо на день приймати утричі більше людей. Розширимо і кількість послуг: зі 175 до 373», – сказала начальниця відділу ЦНАП Юр’ївської громади Марина Боднар. 



У Юр’ївській громаді Павлоградського району – понад 11 тис мешканців.