Спецтема

В обласному центрі вакцинації щепили від коронавірусу понад 16,5 тис людей

В обласному центрі масової вакцинації імунізували понад 16,5 тис людей. Загалом на Дніпропетровщині вже зробили більш ніж 580 тис COVID-щеплень. Про це стало відомо на виїзному брифінгу в обласному центрі вакцинації.

В обласному центрі вакцинації щепили від коронавірусу понад 16,5 тис людей
«Мешканці області масово вакцинуються. Люди розуміють: це єдиний спосіб уберегтися від важкого перебігу хвороби. Щеплення проводять спеціально навчені мобільні бригади. Все безкоштовно. Вакцину люди обирають самі. Поставки препаратів тривають постійно», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

Зробити щеплення можна у спеціально облаштованих центрах масової вакцинації, або пунктах при амбулаторіях, або на підприємствах. Якщо є потреба, мобільні бригади виїжджають додому.

«Дніпропетровщина нарощує темпи імунізації. Щодня медики роблять понад 15 тис щеплень. Вакцинуватися може будь-який повнолітній мешканець області. В окремих випадках – і діти від 12 років», – сказала в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Вікторія Кулик.

Обласний центр масової вакцинації у Дніпрі працює 1,5 місяці. За цей час медики щепили тут понад 16,5 тис людей.

«Закликаю всіх вакцинуватися. Це допоможе зберегти здоров’я та життя, – підкреслив керівник центру Олександр Родинський. – Прийти до нас можна у будь-який день тижня. І за попереднім записом, і просто в порядку живої черги. Як кому буде зручніше».

Вакцинація у центрі – за класичною схемою. Спочатку реєстрація. Потім – щеплення. Після – пацієнт перепочиває півгодини під пильним наглядом медиків.

«Вирішила вакцинуватися, аби вберегтися від жахливої хвороби. Не відомо, як вона себе може повести, – поділилася дніпрянка Анастасія Гончаренко. – На жаль, мати й бабуся мого хлопця так і не одужали від коронавірусу, померли. Тож краще убезпечити себе і зробити щеплення».

«Минулої осені важко перехворіла на COVID. Повторити немає бажання. От і прийшла на щеплення. І чоловік планує вакцинуватися», – сказала дніпрянка Наталія Бородіна.

Адреси пунктів щеплення та центрів вакцинації – на сайті департаменту охорони здоров’я ОДА, на сайті vaccination.covid19.gov.ua або у сімейного лікаря.