«Велике будівництво»: у Нікополі зводять «з нуля» перший у місті басейн

Перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов розповів, що у Нікополі будують сучасний спорткомплекс. Всередині облаштовують басейни для дорослих та дітей. Проєкт реалізують за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про це повідомили в прес-центрі Дніпропетровської ОГА

«Велике будівництво»: у Нікополі зводять «з нуля» перший у місті басейн
«Розбудовуємо спортивну інфраструктуру Дніпропетровщини. У різних куточках області зводимо «з нуля» басейни, реконструюємо стадіони. Один із проєктів втілюємо у Нікополі», – зазначив Володимир Орлов.

Спорткомплекс у Нікополі зводять «з нуля» поруч із парком. На місці пустиря «виростає» стильна будівля.

«Важливо, що займатися плаванням тут зможуть і діти. А отже, виросте не один чемпіон, який представлятиме нашу країну на міжнародній арені», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Проєкт реалізують державним та обласним коштом. Його загальна вартість – 133 млн грн, додав Микола Лукашук.

«Для мене особисто буде великою радістю, коли в Нікополі з’явиться басейн. Містяни зможуть поплавати, оздоровитися, гарно провести дозвілля», – підкреслив народний депутат України Денис Герман.

У Нікополі ніколи не було басейну, розповіла місцева мешканка Ірина Пікус.

«Давно чекаємо на басейн. Особливо я – багатодітна мати. Малечі вже кортить поплавати. Сподіваюся, тут будуть секції для занять», – поділилася Ірина Пікус.

Спорткомплекс зводять за сучасними технологіями енергозбереження. Вже готова цегляна «коробка» та покрівля над басейнами. На черзі – облаштування даху в адміністративній частині.

«Покрівлю робимо багатошаровою. Фасад буде вентильований. Все – для максимальної теплоізоляції», – розповів керівник підрядної організації Сергій Гавриленко.

«Начинка» споруди також буде сучасною. Вентиляція – зі спеціальною установкою, що підтримуватиме оптимальну температуру в приміщенні. Басейни оснастять фільтрами, що забезпечать постійне очищення води, сказав Сергій Гавриленко.

Відвідувати спорткомплекс зможуть і люди з інвалідністю. Басейни оснастять підйомниками. Зроблять і зручні трибуни.

Триває благоустрій. Підрядники кладуть тротуарну плитку. Частину заасфальтують – для паркування авто.