Від початку війни фахівці Держпродспоживслужби розслідували 15 спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, які сталися у місцях розміщення переміщених осіб
Від початку повномасштабного російського вторгнення фахівці Держпродспоживслужби провели більше 6,2 тисяч моніторингових перевірок облаштування місць перебування внутрішньо переміщених осіб у різних областях України. Під час перевірок увага приділялася дотриманню вимог санітарного законодавства. Крім того, з початку введення воєнного стану фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 15 спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, які сталися у місцях розміщення переміщених осіб, йдеться у повідомленні даної державної служби.
Ще у перший тиждень війни фахівцями Держпродспоживслужби були розроблені рекомендації щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб, а також пам'ятки щодо забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для організації харчування тимчасово переміщених осіб та членів територіальної оборони.
«Через військові дії надзвичайно велика кількість людей була змушена залишити свої домівки та переміститись у більш безпечні місця. Наші фахівці в головних управліннях стежать за тим, щоб перебування у пунктах внутрішньо переміщених осіб було безпечним та відповідало усім санітарним нормам. Ця робота триває і сьогодні», - розповів т.в.о. Голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк.
Серед проблемних питань, які виявлялися – недотримання санітарно-гігієнічного режиму, недостатня кількість гігієнічних засобів, продуктів харчування, холодильного обладнання тощо. З усіх проблемних питань, які були виявлені, фахівцями Держпродспоживслужби надавалися роз'яснення та консультативна допомога.
Крім того, з початку введення воєнного стану фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 15 спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, які сталися у місцях розміщення переміщених осіб. Ще 4 спалахи були зафіксовані поза такими місцями.
Найбільша кількість спалахів – 10 – була зафіксована у Львівській області, ще 2 виявили у Запорізькій області, та по одному – у Тернопільській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Полтавській, Київській та Дніпропетровській областях. У всіх випадках вживалися відповідні заходи реагування.
«Через військові дії надзвичайно велика кількість людей була змушена залишити свої домівки та переміститись у більш безпечні місця. Наші фахівці в головних управліннях стежать за тим, щоб перебування у пунктах внутрішньо переміщених осіб було безпечним та відповідало усім санітарним нормам. Ця робота триває і сьогодні», - розповів т.в.о. Голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк.
Серед проблемних питань, які виявлялися – недотримання санітарно-гігієнічного режиму, недостатня кількість гігієнічних засобів, продуктів харчування, холодильного обладнання тощо. З усіх проблемних питань, які були виявлені, фахівцями Держпродспоживслужби надавалися роз'яснення та консультативна допомога.
Крім того, з початку введення воєнного стану фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 15 спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, які сталися у місцях розміщення переміщених осіб. Ще 4 спалахи були зафіксовані поза такими місцями.
Найбільша кількість спалахів – 10 – була зафіксована у Львівській області, ще 2 виявили у Запорізькій області, та по одному – у Тернопільській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Полтавській, Київській та Дніпропетровській областях. У всіх випадках вживалися відповідні заходи реагування.