Відновлення розподілу газу під ворожими обстрілами: як працівники Дніпропетровськгазу працюють під час війни

Команда АТ «Дніпропетровськгаз» продовжує тримати газовий форонт Дніпропетровщини. Фахівці усіх служб у посиленому режимі чергують задля безпеки споживачів та наявності у них безперебійного розподілу газу. Майстер АДС Нікопольського відділення АТ «Дніпропетровськгаз» Сергій Сакара поділився, як праціники компанії виконують свою роботу в умовах воєнного стану.

Відновлення розподілу газу під ворожими обстрілами: як працівники Дніпропетровськгазу працюють під час війни

«Справжню війну ми побачили у середині березня, коли ворог залпом «градів» обстріляв один із населених пунктів на кордоні з сусідньою областю. Тоді на одній заявці наша аварійна бригада виявила відразу чотири пошкодження газопроводу, а наступного дня їх було більше тридцяти. Довелося їхати на виклик трьома автомобілями, щоб якнайшвидше ліквідувати пошкодження та повернути газ мешканцям», - розповідає Сергій Сакара, майстер АДС Нікопольського відділення АТ «Дніпропетровськгаз». 

Сергій вже більше 20 років є частиною газорозподільної компанії. Під його керівництвом працює 10 бригад АДС, які обслуговують близько 30 населених пунктів регіону. 

«Часто нам доводиться працювати в зоні бойових дій. Я згоден, це небезпечно та складно, але іншого виходу немає. Наші бригади відповідальні за безпечний та безперебійний розподіл газу для більше 20 тисяч мешканців. Було таке, що ми виїжджали в один населений пункт тричі за ніч. Оскільки ворог постійно обстрілює ці громади. Те, що бачимо там – складно описати простими словами. На жаль, ми на власному досвіді переконалися, вислів: «Снаряд двічі в те саме місце не падає» – провокація та неправда», - ділиться чоловік. 

Як розповідає Сергій, у період війни колектив став набагато згуртованішим. Вони підтримують тісний зв’язок з кожним навіть у вихідні дні. А через реальну небезпеку для життя під час виконання робіт, усі працівники виїжджають на виклики лише у захисній амуніції. 

«Я справді пишаюся усіма чоловіками та жінками, які працюють сьогодні у нас в АДС. Те, через що їм доводиться проходити і як вони це роблять – без перебільшення героїзм. В одному із населених пунктів бригада потрапила під обстріл, від сильної вибухової хвилі автівка нашої аварійної служби піднялась на два колеса. А пошкодження газопроводів завжди різні – від осколкових до наскрізних, іноді розміром з кулак. Але навіть в умовах війни для нас це проблема, яку можна вирішити. Роботу, як правило, виконуємо між обстрілами. Головне - швидко приймати рішення та не сумніватися, адже кілька хвилин – можуть вартувати життя». 

Ми вдячні кожному, хто продовжує вчасно сплачувати послуги з розподілу газу. Сьогодні ваша оплата – це якісне та вчасне обслуговування, ремонт газорозподільних мереж, які забезпечують домівки затишком та комфортом. Усі газовики, такі як Сергій, докладають багато зусиль, щоб побутові та промислові споживачі мали стабільне газопостачання.