Відроджується, наче Фенікс: у Тернівці оновлюють місцеву спортшколу

У Тернівці Павлоградського району модернізують дитячо-юнацьку спортивну школу «Темп». Це перше масштабне оновлення за 40-літню історію закладу. Вона відроджується, наче Фенікс, кажуть місцеві. Підрядники вже завершують роботи над фасадом та облаштовують спортивні зали усередині будівлі. Про це йдеться у повідомленні Дніпропетровської обласної державної адміністрації.


«У містах та селах Дніпропетровщини відбудовуємо спортивну інфраструктуру. Зводимо басейни, оновлюємо місцеві та пришкільні стадіони. Реконструюємо дитячо-юнацькі спортивні школи. Зокрема, у Тернівці модернізуємо ДЮСШ «Темп», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.


Спортивну школу осучаснюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».


«Такі проєкти дуже важливі. Прагнемо, аби усе більше людей долучались до занять спортом, – зазначив народний депутат України Роман Каптєлов. – Роботи з оновлення школи ведуться швидкими темпами. Незабаром мешканці Тернівки отримають сучасний спортивний обєкт».


Будівля спортшколи «Темп» давно потребувала ремонту. В ігровій залі протікала покрівля, згадує тренер ДЮСШ Олексій Зорін. З роками прийшло у негідність і стало травмонебезпечним покриття на вуличних спортивних майданчиках.


«Радіємо тим змінам, які бачимо у школі. Буде набагато комфортніше займатися. Роздягальні обєднали з душовим та зробили напряму вихід до спортивної зали. Раніше доводилось у рушнику йти через весь коридор. Чекаємо, коли зможемо працювати у нових умовах», – поділився тренер ДЮСШ «Темп» Олексій Зорін.


Нині підрядники працюють і ззовні, і всередині будівлі. Вже на фініші – облаштування фасаду. Він буде яскравим і термомодернізованим.


«Усередині будівлі обшиваємо стіни гіпсокартоном, виконуємо малярні роботи. Приступаємо до монтажу стелі та фарбування. Вже провели систему опалення, водопостачання й каналізації. Зробили сучасну вентиляцію з рекуператорами. Вона «прибирає» вологу та паралельно обігріває повітря», – розповів майстер будмайданчика Віталій Плацепай.


Приміщення спортивних секцій перепланували, додав він. Зокрема, їх зробили доступними для спортсменів з інвалідністю. Дверні отвори розширили та прибрали пороги, аби діти на візках могли вільно пересуватися між залами.


«Наш спорткомплекс, немов птах Фенікс, відроджується з попелу. На очах у мешканців усієї області. Кардинально змінюється і ззовні, і всередині. Діти із нетерпінням чекають, коли зможуть зайти до оновленого, сучасного спортивного залу, комфортних роздягалень. Вийти позайматися на нові майданчики», – сказала директорка ДЮСШ «Темп» Наталія Парака.


На вулиці підрядники облаштують міні-футбольне поле. А ще спортивний майданчик для волейболу, баскетболу і тенісу.


У тернівській ДЮСШ «Темп» 380 вихованців.