Вторинна сировина в обмін на кошти для ЗСУ: у Дніпрі молодь з екологами проводять благодійну екотолоку

У Дніпрі молодь об'єдналась з екологами, аби провести благодійну екотолоку. Вони збирають вторсировину на різних локаціях міста, та хочуть обміняти її на кошти і відправити на потреби армії. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті мерії Дніпра.






“До нашого департаменту звернулись молодіжні організації міста з такою благодійно-екологічною ініціативою. Тобто усі наші заклади освіти, позашкілля до 22 листопада будуть збирати макулатуру, пет-пляшки та інші види вторсировини і далі будуть здавати її на переробку. Виручені кошти розподілять за волонтерськими потребами. Загалом цей проєкт має декілька етапів, перший - ми його анонсували та отримали величезну підтримку від молоді, яка прагне попри війну жити в екологічно-чистій країні. Зараз відбувається етап збирання цієї сировини, і вже наближчим часом ми оголосимо результати”, - зазначила заступниця директора департаменту - начальниця управління комунальної екології департаменту екологічної політики ДМР Ірина Козлова. 






Зі свого боку, керівниця проєкту "Місяць екології" Анастасія Каюда додала: “Цей проєкт на підтримку ЗСУ - це заключний захід ще одного проєкту - "Місяць екології". Загалом екотема завжди на часі, бо це наше майбутнє. І ми, молоде покоління, маємо дбати про це - бо нам жити у цьому суспільстві та продовжувати будувати його. Тож наша команда долучилась до одного із тренінгів, де можна було отримати грант від програми “Доброго вечора, ми з Україні” від ГО «Молодіжна платформа» за гарну екологічну ідею. Там ми запропонували проєкт “Місяць екології”, і нам його погодили та виділили кошти на реалізацію. За ці кошти ми протягом місяця проводили тренінги, лекції на екологічні теми, куди запрошували класних спікерів, та підготували подарунки для найактивніших серед тих, хто долучився до нашого місячника. І сьогодні якраз ми й проводимо це нагородження”.