Як у лікарнях Дніпра рятують поранених унаслідок бойових дій

У Дніпрі лікувальні заклади забезпечені усім необхідним для надання медичної допомоги постраждалим унаслідок бойових дій. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.


«До нашого медичного закладу надходять поранені з опіками, а також з пораненнями, де втрачено шкірний, м’язовий покрив. Раніше такі кінцівки підлягали ампутації, а зараз маємо можливість їх зберегти. Були навіть випадки, коли не було вже значних масивів м’язів чи були наскрізні отвори у поранених. На щастя, поранені, які надходять до нас з опіками, виживають майже всі. Не вдається врятувати тих, у кого вже 95-100 % опіків шкіри. Щодо відновлюваної хірургії, то наша мета — не просто зберегти кінцівку, а й щоб вона повноцінно функціонувала», — розповіла лікарка-анестезіологиня міської лікарні Тетяна. 



У дніпровській лікарні нині проходить лікування і постраждалий Богдан: «Вдячний лікарям, що докладають усіх зусиль для мого одужання. Поранення отримав від ворожої міни, яка прилетіла прямо під ноги. Перебував у декількох медичних закладах інших міст, де лікували поранення. А тут, у Дніпрі, мені вже пересадили шкіру і шматок на сухожиллі».