Як в іларіонівському «активному парку» відзначили День фізкультури і спорту (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Естафети і майстер-класи, показові виступи та тренування просто неба. А ще – руханка від чемпіона світу з академічного веслування Івана Довгодька. В Іларіонівській громаді відзначили День фізкультури і спорту. Свято провели в «активному парку» у центрі селища. Як це було – у фоторепортажі Дніпропетровської ОДА.

Як в іларіонівському «активному парку» відзначили День фізкультури і спорту (ФОТОРЕПОРТАЖ)

В іларіонівському «активному парку» – яскраве спортивне свято.

Для мешканців та гостей громади – показові виступи, естафети й майстер-класи.

2.jpg

«У різних куточках Дніпропетровщини за програмою Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна» вже відкриті «активні парки». На черзі – ще майже 20 таких локацій у містах і селах області. Спорт має стати доступнішим для всіх. Аби кожен бажаючий міг тренуватися просто поряд з домом», – сказав начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников.

3.jpg

«Родзинка» свята – «олімпійська» руханка.

4.jpg

Зарядку для всіх охочих провів учасник двох Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту з академічного веслування, чемпіон світу Іван Довгодько.

5.jpg

«Хотіли ще раз привернути увагу молоді до здорового способу життя. Аби залучити дітей до спорту, треба розбудовувати інфраструктуру. Добре, що є такі «активні парки», і люди із задоволенням приходять позайматися», – зазначив Іван Довгодько.

7.jpg

Показовий виступ юних дзюдоїстів та любителів воркауту.

8.jpg

«Надихнувся виступом чемпіона світу з воркату, зацікавився і почав виходити на дворові турніки. Тренуюся вже два роки, спорт став для мене стилем життя, – розповів Дмитро Охунько. – Хочеться, щоб було ще більше локацій, де можна позайматися».

9.jpg

У програмі – змагання зі спортивного орієнтування,..

11.jpg

..ігри у шахи та шашки.

10.jpg

«Разом із друзями взяли участь в естафеті. А ще, до нас приїхав чемпіон світу з академічного веслування, провів майстер-клас. Приємно, що у нашому селищі звертають увагу на спорт. Що з’явився «активний парк», куди можна прийти у будь-який час і позайматися», – поділився мешканець Іларіонового Ігор Сухий.

12.jpg

В активному парку є «шведська стінка», гімнастичні бруси, перекладини, лава для динамічних вправ.

13.jpg

Тут можна проводити руханки, майстер-класи, заняття з фітнесу.

14.jpg

«У нашому «активному парку» завжди є люди. Діти та дорослі приходять зайнятися спортом, відпочити, зустрітися з друзям. Такі масові спортивні заходи – свято для громади», – сказала заступниця Іларіонівського селищного голови Тетяна Безп’ята.

15.jpg

«Активні парки» облаштовують за програмою Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна».

17.jpg

На Дніпропетровщині створили вже 18 таких майданчиків.