Як зробити телеканал успішним: у ДніпроОДА пройшла ще одна зустріч експертів із місцевими медійниками

У ДніпроОДА пройшла ще одна зустріч для представників місцевих ЗМІ. Столичні експерти ділилися досвідом, як зробити успішним місцевий телеканал чи радіостанцію. Розповідали про сучасні виклики у медіагалузі та відповідали на запитання учасників. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровскої ОДА.



«Ми живемо у світі, де майже у кожного в телефоні – по мільйону аудіо і відеороликів. Тож сучасним телеканалам та радіостанціям потрібно знайти власний почерк. Те, що відрізняло б конкретне медіа від решти», – зазначив експерт Мітя Хопта.


 
І додав: шлях до успіху треба починати з вивчення аудиторії та її потреб. Але це не означає сліпого слідування інтересам глядача. Найвищий пілотаж – створити щось нове та запропонувати людям. Далі – зацікавити їх саме в такому контенті. 



«Сьогодні люди майже не дивляться телевізор. Про це свідчать і наші соцопитування. Всі «сидять» у соцмережах та ютубі. Тож доводиться враховувати запити аудиторії, аби бути популярними, – розповіла учасниця, продюсерка телеканалу «Відкритий» Валентина Максимович. – Глядачів першочергово цікавлять історії про них самих. Тому в нашому ефірі багато сюжетів про простих людей». 

Зустріч розпочали з лекції президента Української Асоціації Медіа Бізнесу Олексія Погорєлова. 



«Медіа – креативна індустрія, яка постійно розвивається. Маємо відчувати нове дихання та «ловити» свіжі ідеї. Вважаю, кожен тележурналіст може допомогти зробити канал прибутковим», – поділилася учасниця, кореспондентка новин «11 каналу» Олена Городецька.



На практичному семінарі говорили про особливості та переваги регіональних ЗМІ. Вивчали досвід успішності телевізійних та радіомедіа Дніпропетровщини.



«Регіональні телеканали та радіостанції ближче до власного глядача і слухача, аніж національні. Це ключова особливість та перевага таких медіа, яка може стати секретом успішності. Слід розповідати про місцеві події, які цікаві мешканцям. Презентувати людей, які живуть поруч», – сказав спеціаліст з розробки стратегій Андрій Кашпур.



Серію зустрічей для ЗМІ області організувала ДніпроОДА. Вже пройшли семінари з медіаграмотності та прибутковості ЗМІ