Яскраві ігрові та затишні спальні: у Кривому Розі осучаснюють дитсадок №180

У Кривому Розі модернізують дитсадок-ясла №180. Оновлення – комплексне. Підрядники замінять усі комунікації, утеплять стіни й фасад, зроблять різнокольоровими дитячі кімнати. Нині працюють над покрівлею, повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.


«На Дніпропетровщині осучаснюємо школи й дитсадки. Зокрема, нині працюємо над криворізьким садочком №180. Після завершення робіт це буде сучасний дитячий заклад. З яскравими ігровими, затишними спальнями, теплою підлогою. Дітям буде цікаво проводити час у такому гарному садку», – сказала Ольга Горб.


Дитсадок №180 – один з об’єктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».


«Якщо подивитися, який садочок зараз, і яким він стане – душа радіє. Такого сучасного дитсадка у Кривому Розі ще не було. Але незабаром зявиться. Тут діти зможуть і навчатися, і відпочивати», – зазначив народний депутат України Юрій Корявченков.


Масштабне оновлення – перше в історії дошкільного закладу.


«2022-й – рік відродження Кривого Рогу. Будується та реконструюється багато об’єктів, які дадуть другий подих місту. Осучаснюються заклади освіти й спортивні простори», – сказав депутат Дніпропетровської обласної ради Анатолій Коломоєць.


Садочок – один з найбільших у Металургійному районі Кривого Рогу. Його модернізують для понад 200 вихованців.


«Наш садочок розташований у центрі міста. Він дуже великий – 11 дитячих груп, – розповіла директорка дитсадка №180 Катерина Рожко. – Осучаснення це завжди добре. Хочемо, аби діти перебували у безпечних та просто найкращих умовах».


Підрядники завершили демонтаж усередині будівлі. Нині працюють над покрівлею – вона буде мембранна, з довговічних матеріалів.


«Приводимо дитсадок у відповідність до сучасних вимог. Від старої будівлі залишиться тільки каркас. Усередині зняли все аж до плит перекриття. Новими будуть усі внутрішні комунікації, оздоблення кімнат, меблі», – сказав гендиректор підрядної компанії Сергій Гавриленко.


Дитсадок №180 робитимуть енергоефективним. Утеплять стіни, замінять вікна на енергозберігаючі, облаштують вентильований фасад. У кімнатах на першому поверсі буде тепла підлога.


«Старший син ходив до цього дитсадка ще з ясельного віку. Зараз його відвідує і моя молодша дитина. Новину про ремонт ми зустріли з радістю – заклад давно цього потребував. На території не вистачало безпечної ігрової зони. Гадаю, діти ходитимуть до оновленого садочка з великим задоволенням», – поділилася мама вихованців дитсадка №180 Маргарита Кальянова.


Відремонтують й дитячі спальні та ігрові. Їх зроблять різнокольоровими.


Згодом приведуть до ладу територію навколо садочка. Там встановлять кілька альтанок та ігрових майданчиків.