Юні плавці з Дніпропетровщини здобули на чемпіонаті України 20 медалей

У Дніпрі пройшов чемпіонат України з плавання серед молоді та юніорів. Спортсмени області здобули на цих змаганнях 20 медалей. Про це повідомили в Дніпропетровській ОДА.

Юні плавці з Дніпропетровщини здобули на чемпіонаті України 20 медалей
«До змагань долучилися найсильніші спортсмени з усіх регіонів України віком 11-17 років. Цей чемпіонат став відбірковим перед майбутніми першостями Європи та світу. Наші хлопці та дівчата вкотре довели, що у плаванні вони – одні з найсильніших у країні», – зазначив директор департаменту молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Олександр Пшеничников.
 
Медалі до «скарбнички» області на національному чемпіонаті здобули 14 плавців із Дніпропетровщини. Вибороли 9 золотих, 7 срібних та 4 бронзові нагороди. Найбільше відзначилися Олександр Желтяков, Ніка Шарафутдінова, Каміла Ісаєва.

«На цій першості «вималювалися» дві майбутні зірки – Олександр Желтяков та Ніка Шарафутдінова. Плануватимемо їх на участь в Олімпійських іграх-2024. Націлюватимемо на перемогу та серйозну підготовку до майбутніх змагань найвищого рівня», – сказав старший тренер збірної команди України у Дніпропетровській області Аганес Мкртчан.

Загалом у чемпіонаті України з плавання серед молоді та юніорів взяли участь 508 спортсменів.