З початку року у Дніпрі обстежено більше 900 км газових мереж

З початку року фахівці Дніпровської філії «Газмережі» провели комплексне приладове обстеження 911 км газопроводів Дніпра та Дніпровського району. В результаті робіт було виявлено 21 витік природного газу на підземних газопроводах.

З початку року у Дніпрі обстежено більше 900 км газових мереж

У 2024 році дніпровські газовики планують обстежити більше 1,8 тис. км газопроводів комплексним приладовим методом. За 5 місяців працівники служби КПО перевірили близько 50% від запланованих показників. В ході робіт було виявлено 204 пошкодження ізоляційного покриття та 21 витік газу на підземних газопроводах.

"Важливо розуміти, що навіть несуттєві пошкодження газових мереж не тільки призводять до втрат природного газу, але й можуть спричинити виникнення аварійних ситуацій, - розповідає головний інженер компанії Вадим Дущак. – Для своєчасного виявлення витоків газу фахівці служби КПО  оснащені лазерними детекторами метану, газоіндикаторами, трасошукачами, обладнанням для контролю стану ізолюючого покриття газопроводів без розриття ґрунту та іншими сучасними приладами".

Після комплексного обстеження газових мереж фахівцями компанії приймається рішення щодо можливості подальшої експлуатації газопроводів та включення їх до плану розвитку системи газопостачання.

В умовах війни персонал Дніпровської філії «Газмережі» систематично здійснює вкладення у розвиток системи газорозподілу. Це дозволяє забезпечити безпечну та надійну доставку газу для клієнтів. Саме тому від своєчасного надходження від споживачів оплат за надані послуги газорозподільної компанії безпосередньо залежить виконання усіх необхідних робіт на системі газопостачання з метою безаварійного проходження майбутнього опалювального сезону. Компанія дякує усім дніпрянам, хто сплачує за розподіл газу вчасно та в повному обсязі!

Працюємо на Перемогу разом!