З початку війни у Дніпропетровській області зареєстрували 575 шлюбів

З 24 лютого у Дніпропетровській області зареєстровано 575 шлюбів. Найбільше – у Дніпрі. Там утворилося 219 нових сімей. У Кривому Розі – 121, Кам’янському – 53. У період воєнного стану реєстрація шлюбу відбувається за скороченою процедурою. Про це стало відомо на брифінгу, передає прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

IMG_20220305_182334_013.jpg
«Нині працівники відділів державної реєстрації актів цивільного стану стають свідками справжньої любові. Наші співвітчизники одружуються та йдуть захищати життя українців, боронити рідні землі. У найскладніші часи допомагаємо мешканцям області із адміністративними послугами: реєстрацією шлюбу, народження дитини», – розповів начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Іван Легостаєв.

Нині зареєструвати шлюб можна і в день подачі заяви, не очікуючи місячний строк. Її наречені подають особисто – до будь-якого відділу ДРАЦС або до виконавчого органу місцевих рад. Необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу.

Буває, що наречені не можуть з’явитися з поважної причини на реєстрацію шлюбу у встановлений день. У такому разі строк переноситься за їх письмовою заявою на іншу дату, але не пізніше ніж за один рік від дня подання заяви.

Іван Легостаєв додав, що на період воєнного стану Міністерство юстиції України звільнило громадян від сплати усіх зборів та платежів під час надання будь-яких адмінпослуг.