За новорічні свята ДТЕК Дніпровські електромережі ліквідував понад 700 аварій на лініях та підстанціях

Бригади ДТЕК Дніпровські електромережі працювали усі новорічні свята та в режимі 24х7 ліквідували відключення внаслідок аварій чи негоди. З вечора 31 грудня по 3 січня провели понад 700 ремонтів на лініях та трансформаторних підстанціях, повернувши світло у 80 знеструмлених непогодою населених пунктів області. Про це стало відомо під час прес-конференції, на якій енергетики, нацполіція, медики та рятувальники підбили підсумки новорічних свят у Дніпропетровській області.


«ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості. Усі ці дні наші аварійники працювали цілодобово та ліквідували аварії максимально оперативно. До роботи залучили 79 бригад — понад 200 наших спеціалістів та 94 одиниці техніки. За останні три доби наші бригади провели понад 700 ремонтів, повернувши світло до будинків 41 тисячі мешканців області. Наразі електропостачання повністю відновлено, нових відключень немає», – наголосив начальник відділу з протиаварійної роботи ДТЕК Дніпровські електромережі Олексій Івахненко.

Як пояснив фахівець, основними причинами аварій стали несприятливі погодні умови. Всі дні в області спостерігалися перепади температури з мокрим снігом та дощами, що призводило до зледеніння ліній. Найбільша кількість відключень була зафіксована у Новомосковському, Павлоградському та Синельниківському районах. За останні три доби аварійні бригади відновили роботу 53 ліній та 600 трансформаторних підстанцій, а також ліквідували пошкодження у мережах низької напруги. Електропостачання повернули до 37 населених пунктів сільської місцевості, знеструмлених повністю, та 43 — частково. Наразі відключень немає.

Також для комфорту клієнтів ДПЕК Дніпровські електромережі скоригував графік проведення планових робіт у святкові дні.

«Ми розуміємо, що безперебійне електропостачання є вкрай важливим для жителів області. Особливо в дні новорічних свят та шкільних канікул, коли більшість людей відпочивають чи займаються домашніми справами. Тому ми перебудували наш графік робіт і з 29 грудня до 10 січня не проводимо планових ремонтів, які потребують відключення світла», – сказав Олексій Івахненко.

Фахівець пояснив, що інформацію про аварійні відключення можна перевірити за допомогою чат-бота «ДТЕК Дніпровські електромережі» у Viber та Telegram, а також на сайті компанії в розділі Аварійні відключення. Якщо ваша адреса там є, – енергетики вже знають про відключення та відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу – повідомте про це у кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі.

ДОВІДКА

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

У Новій стратегії 2030 ДТЕК зобов'язався трансформувати бізнес в більш екологічний, ефективний і технологічний, керуючись принципами ESG. Стратегічна мета – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. Для цього створена краща експертиза в галузі, щоб впроваджувати інновації та нові технології, створювати нові напрямки бізнесу і реалізувати масштабну програму цифрової трансформації.

У ДТЕК працює 60 тисяч співробітників. Підприємства ДТЕК визнані кращими роботодавцями України за рейтингами міжнародної аудиторської компанії EY і ділових видань України.

У 2020 році капітальні вкладення ДТЕК склали 12 млрд грн, податкові відрахування – 21 млрд грн.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.­