За підсумками 2021 року ДТЕК Дніпровські електромережі під’єднав до мереж понад 6 тисяч просьюмерів

ДТЕК Дніпровські електромережі – лідер підключення сонячних електростанцій (СЕС) до мереж в Україні. За підсумками 2021 року загальна кількість приватних СЕС у Дніпропетровській області склала 6279 об'єктів. За минулий рік до мереж було підключено понад 2 тисячі нових просьюмерів*. Про це повідомили у прес-службі компанії.

За підсумками 2021 року ДТЕК Дніпровські електромережі під’єднав до мереж понад 6 тисяч просьюмерів

В Україні за підсумками 2021 року, згідно з даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, оператори систем розподілу підключили 14,9 тисячі домашніх сонячних електростанцій. Загальна кількість просьюмерів у країні досягла 44,8 тисячі. Лідером підключення просьюмерів є ДТЕК Дніпровські електромережі.

«ДТЕК діє на користь України та активно сприяє підключенню об'єктів зеленої генерації, забезпечуючи вільний доступ до електроінфраструктури для всіх клієнтів. За минулий рік у Дніпропетровській області під’єднали 11 об'єктів промислової зеленої генерації та 2233 просьюмери. Це наш внесок у декарбонізацію української енергетики та збереження довкілля», – каже генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

За даними компанії, загальна чисельність промислової зеленої генерації, підключеної до ДТЕК Дніпровські електромережі, налічує 75 об'єктів, а також 6279 домашніх сонячних електростанцій. Встановлення домашніх СЕС та генерація електроенергії допомагає мешканцям Дніпропетровської області бути більш енергоефективними та отримувати додатковий дохід.

Топ-5 лідерів підключення сонячних електростанцій в регіоні:

  • Нікопольський район – 829

  • Новомосковський район – 803

  • місто Кривий Ріг – 748

  • Апостолівський район – 551

  • Дніпровський район – 455

Всю інформацію про те, як перейти на «зелений тариф» та підключити домашню сонячну електростанцію, можна подивитися тут.

*Просьюмер – домогосподарство, яке самостійно виробляє для себе електроенергію, а надлишок продає. Термін походить від неологізму prosumer = producer (виробник) + consumer (споживач).

ДОВІДКА

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

У Новій стратегії 2030 ДТЕК зобов'язався трансформувати бізнес в більш екологічний, ефективний і технологічний, керуючись принципами ESG. Стратегічна мета – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. Для цього створена краща експертиза в галузі, щоб впроваджувати інновації та нові технології, створювати нові напрямки бізнесу і реалізувати масштабну програму цифрової трансформації.

У ДТЕК працює 60 тисяч співробітників. Підприємства ДТЕК визнані кращими роботодавцями України за рейтингами міжнародної аудиторської компанії EY і ділових видань України.

У 2020 році капітальні вкладення ДТЕК склали 12 млрд грн, податкові відрахування – 21 млрд грн.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.­