За пів року в Могильові звели сучасну амбулаторію

Просторі кабінети, процедурні кімнати, оглядові, сестринські та перев‘язочні. Все це тепер є у Могилівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Установу, яка обслуговуватиме 6-тисячне населення громади, «з нуля» звели за пів року.

За пів року в Могильові звели сучасну амбулаторію
«У сільській місцевості проживає близько 30% всього населення країни. Але якість надання первинної медичної допомоги на селі — лишає бажати кращого. Люди давно чекають змін у цій сфері. Завдяки програмі президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» та підтримці Дніпропетровської обласної ради, медична інфраструктура в регіоні наразі активно розвивається. На розвиток медицини у сільській місцевості у 2021 році обласна рада виділила понад 73 млн грн. За цей кошт будуть облаштовані 11 амбулаторій із житлом для лікарів та ще 5 медзакладів без житла», — розповіла голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства Аріна Пустова.

Могилівську амбулаторію споруджували за кошти державної субвенції та обласного бюджету. Її кошторисна вартість складає 10 117 274 грн.

«Нова амбулаторія — це близько, зручно і доступно. Вона забезпечена всім необхідним, зокрема — службовим автомобілем. Приміщення медзакладу — світле, просторе, затишне. Тут все облаштоване для комфортної праці лікаря»,— зазначив заступник голови Дніпро ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іван Начовний.

Заклад обладнали сучасною технікою. Обслуговувати пацієнтів тут буде один (а в майбутньому — два) сімейний лікар та три медичні сестри. В амбулаторії облаштовані кабінети для сімейних лікарів, для персоналу, стерилізаційна, сестринська, оглядова, маніпуляційна, внутрішні санітарні кімнати для медиків, громадян з інвалідністю та пацієнтів.