За рік роботи РГК Освітнього простору на базі Дніпропетровськгазу пройшли навчання понад 3 тис. спеціалістів

Рік тому АТ «Дніпропетровськгаз» відкрив четвертий в Україні Освітній простір під брендом РГК. Ця сучасна платформа була створена для професійного навчання та розвитку співробітників, підвищення їх кваліфікації, повідомляє прес-служба компанії.

За 12 місяців роботи Освітнього простору Дніпропетровськгазу було проведено 200 тренінгів з 38 тем. Дев’ять сертифікованих тренерів навчають фахівців усіх служб АДС, ЕХЗ, ГЕМ, зварювальників та груп ГРП/ШГРП компанї.


«Основним капіталом будь-якої компанії є люди, тому ми завжди були зацікавлені у висококваліфікованих спеціалістах. Завдяки функціонуванню Освітнього простору РГК, понад 3 тисячі працівників Дніпропетровськгазу та представників інших газорозподільних компаній отримали навчання у нас» - зазначив начальник управління з персоналу АТ «Дніпропетровськгаз» Анатолій Москвичов.

У РГК Освітньому просторі облаштовані теоретичний і практичний класи. У практичному класі зібрано понад 100 зразків сучасного обладнання виробництва RGC Production, яке використовується на газорозподільних мережах України, а також газове обладнання від світових виробників. Наприклад, зразки ШГРП, газові котли, лічильники тощо. Усі вони під’єднанні до комунікацій і є діючими, що особливо актуально - процес навчання максимально наближений до реальних умов.


Також під час навчання спеціалістів використовуються сучасні технології. Навчання з VR-тренажером для газовиків проходить так само, як у реальному ГРП: наявні всі вузли, деталі об'єкта та необхідні для роботи інструменти.

За рік у Освітньому просторі відбулося дві зустрічі-навчання з партнерами з Туреччини за участю спеціалістів газорозподільних компаній з Кривого Рогу, Запоріжжя та Миколаєва. Сторони обговорили алгоритми роботи із енергоефективним газовим обладнанням, турецькі тренери провели тренінг зі зварювання труб з поліетилену за допомогою фітингів, а також презентували газові котли власного виробництва.

Довідка: РГК - технологічна компанія, що розробляє операційні, виробничі, інжинірингові та R&D рішення для газорозподілу. Наші проєктні центри, виробничі потужності і логістична мережа забезпечують сучасним обладнанням потреби української газової інфраструктури та інтегровані з глобальними ринками.