Збудований «з нуля» дитсадок у Покрові набирає вихованців

У Покрові звели «з нуля» яскравий дитсадок. У закладі вже майже півсотні вихованців. У цілому зможе набрати 115 дітей – це повністю покриє потреби маленьких містян. Загалом 2021-го у садочках Дніпропетровщини створили майже 300 місць для дошкільнят. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов.

Збудований «з нуля» дитсадок у Покрові набирає вихованців
«На прикладі цього чудового садочка бачимо, яким саме має бути сучасний дитячий заклад. Просторий, яскравий, затишний. Усе, аби малеча ходила сюди із задоволенням», – зазначив Володимир Орлов.

Покровський садок «Дивосвіт» побудували «з нуля» в одному з мікрорайонів міста. Раніше там був лише один дошкільний заклад. Місць для всіх малюків не вистачало.

«Новий садочок у Покрові повністю знімає питання черг у місті, – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. – Треба, щоб таких дитсадків у регіоні було якомога більше. Будуватимемо далі».

Заклад звели за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Дитсадок дуже гарний. Такі проєкти втілюються у життя завдяки зусиллям єдиної команди. Дякую за це Президентові України, обласній та місцевій владі», – підкреслив народний депутат України Денис Герман.

Будівля дитсадка – із яскравим модерновим фасадом, великими вікнами «у підлогу». Молода вихователька Анна Дерев’янко радіє за вихованців. Каже, дітям буде зручно й цікаво спостерігати за навколишнім світом навіть у негоду.

«Це моє перше місце роботи. Мріяла потрапити сюди, до садочка нового покоління. Тут все добре продумано для розвитку малечі», – поділилася Анна Дерев’янко.

Садок – на 115 дітей. Для малюків – затишні спальні, яскраві ігрові з безліччю іграшок. Є і велика зала – для музичних та спортивних занять.

На великому подвір’ї – все для розваг. Каруселі та гойдалки. Альтанки з тіньовими навісами. У кожної групи – власний майданчик.

Окрема локація – спортивна. Для естафет, ігор у футбол та баскетбол. А ще – куточок для вивчення правил дорожнього руху, зі знаками та розміткою.

«Діти дуже полюбляють активні ігри та розваги на подвір’ї. Там безпечно. Покриття – нетравматичне. Гойдалки – на достатній відстані одна від одної. Працювати у такому красивому садочку – саме задоволення», – поділилася вихователька Вікторія Дзеркаль.

Нині у садочку – майже 50 вихованців. Уже створили три групи. Набір триває. Директорка Лілія Демченко каже, з вересня запрацюють на повну.

«Дуже вдячні людям, які збудували цей садок. Малеча у захваті. З першого дня у доньки палають очі, – розповіла місцева Марина Павлікова. – Мені також тут подобається. Якщо було б можливо, сама повернулася б у дитинство і пішла сюди».  

Будівля закладу зручна і для дітей з інвалідністю. Є пандуси, ліфт. Входи до кімнат – без порогів.