Житимуть однією родиною: у Петрівці зводять затишний будинок для дітей-сиріт

У розпалі – будівництво малого групового будинку у селі Петрівка Синельниківського району. Його зводять «з нуля» для дітей-сиріт Миколаївської громади. Там в атмосфері родинного затишку зможуть проживати 10 хлопців та дівчат. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, передає прес-служба.


«На Дніпропетровщині втілюємо важливі проєкти. Спрямовані, зокрема, на розвиток соціальної сфери, – зазначив Валентин Резніченко. – У різних куточках області «з нуля» будуємо затишні оселі для дітей-сиріт. Один з таких будинків нині «виростає» у селі Петрівка».


Малий груповий будинок зводять за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Це – сучасна альтернатива інтернатам.


«Дуже вдячні за цей проєкт. Будівля змінюється з кожним днем – нещодавно був тільки фундамент, а вже височіють стіни, – сказав голова сільської ради Миколаївської громади Віктор Одоєвцев.  – Хочемо, щоб діти, які найбільше цього потребують, проживали у затишних і гарних умовах, під постійним наглядом турботливих вихователів».


«Коробка» будинку вже готова. Там перекрили дах та встановили вікна. Поряд облаштували пожежний резервуар для води.


«Готуємось робити стяжку підлоги у підвалі та на першому поверсі. Незабаром почнемо утеплювати фасад – він буде з мінеральної вати. Далі встановимо двері та почнемо проводити внутрішні комунікації», – розповів виконроб Михайло Яцечко.


У будівлі облаштують 5 затишних спалень, санвузли, велику залу з ігровою, їдальнею та кухнею. Загалом зможуть прийняти 10 хлопців та дівчат.


«За понад 40 років своєї роботи у школі не раз стикалась із сім’ями, в яких діти опинялись у складних умовах. Створення малих групових будинків – дуже гарна ідея, – поділилась місцева мешканка Антоніна Мишуста. – Впевнена, що тут діти будуть жити і розвиватися, як у справжній родині».


Дітям у малому груповому будинку допомагатимуть педагоги та психологи.


«Раді, що у нашому селі проходить таке важливе будівництво. Дуже переймаємося долею сиріт та дітей, яких вилучають з родин. Вони потребують особливої уваги та підтримки. Від того, у яких умовах діти мешкають, залежить їхній настрій, здоров’я, майбутнє», – сказала місцева мешканка Людмила Скарбо.


На Дніпропетровщині вже звели «з нуля» 6 малих групових будинків для дітей-сиріт –  у Богданівці, Кам’янському, Петриківці, Покрові, Раївці, Солоному.