Тріумф Донецької збірної: у Дніпрі влаштували футбольний турнір для молоді Дніпропетровщини та переселенців

До Дня молоді у Дніпрі провели футбольний турнір. За кубок боролися чотири команди. Це молодь з Дніпропетровщини, а також переселенці з Донеччини, Луганщини та Харківщини. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

2022-08-12 12.53.46.jpg
Рафаель Кіжнер.png
«Ми вирішили влаштувати такий молодіжний турнір, щоб подарувати молоді позитивні емоції. Бо більшість з гравців сьогодні не мають можливості відволіктись від суворої дійсності. Тим паче, більшість із команд ще ні разу не бачились під час війни. Тож ми постарались зробити все, аби молодь відволіклась та на хвилинку змогла забути про війну», - зазначив голова Молодіжної ради Дніпра Рафаель Кіжнер.
2022-08-12 12.54.11.jpg
Лілія Золкіна.png
Начальниця управління сімʼї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна також додала: «Цей турнір запропонувала нам Дніпровська міська рада і Молодіжна рада. Ми. погодились. В нас дуже багато хлопців, які сьогодні волонтерять, і ми зібрали команду від Донецької області. Тут хлопці із Маріуполя, Краматорська, Словʼянська, які змушені були покинути рідні домівки через російську агресію. Тож добре, що сьогодні футбол зміг обʼєднати всіх та підняти дух. Бо якщо на полі буде наша перемога, то в країні вона також буде».
2022-08-12 12.54.56.jpg
Під час турніру першість вдалось вибороти Донецькій команді. Вона перемогла, забивши 9 голів. Всіх учасників нагородили медалями та грамотами, а переможець отримав ще й кубок.
Олександр Косевич.png
«Всі чотири команди змагались приблизно на одному рівні. Є досвідчені футболісти. І видно, що всі скучили за футболом, і радує, що Дніпро - це сьогодні центр футбола, бо особисто я за 10 днів тут вже третій раз на подібних змаганнях. Я дуже радий, що є такі заходи, і діти, які були виховані футболом, мають змогу відпочити морально», - зазначив тренер Донецької команди Олександр Косевич.