Екс-директорку комунального підприємства з Дніпропетровщини підозрюють у розтраті 1,3 млн грн на закупівлі електроенергії за завищеними цінами

Посадовицю підозрюють у розтраті бюджетних коштів у розмірі понад 1,3 млн грн через закупівлю електроенергії за завищеними цінами. За даними Дніпропетровської обласної прокуратури, підозрювана неодноразово змінювала умови договору, безпідставно збільшуючи вартість електроенергії, чим завдала збитків громаді.

Екс-директорку комунального підприємства з Дніпропетровщини підозрюють у розтраті 1,3 млн грн на закупівлі електроенергії за завищеними цінами

Під процесуальним керівництвом Першотравенської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишній директорці одного з житлово-комунальних підприємств Дніпропетровської області. Її звинувачують у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, у 2021 році між комунальним підприємством та товариством було укладено договір на постачання електроенергії, в якому чітко визначались плановий обсяг та ціна енергії. Однак колишня керівниця підприємства неодноразово вносила зміни до умов договору, укладаючи додаткові угоди, у яких безпідставно підвищувала вартість електроенергії.

«Внаслідок протиправних дій підозрюваної на рахунок товариства надлишково перераховано понад 1,3 млн грн бюджетних коштів та завдано збитків територіальній громаді міста», - зазначили у відомстві.

Підозрювана наразі перебуває під слідством, і питання її відповідальності вирішуватиметься в суді. Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №3 Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.