Дніпропетровщина розвиватиме відносини з Литвою в освітній та гуманітарній сферах

Реабілітація АТОвців, навчання дітей, співпраця університетів. Дніпропетровщина і надалі реалізовуватиме спільні проєкти з Литовською Республікою. Про це говорили на зустрічі у Дніпропетровській ОДА, повідомляє прес-служба установи.

2.JPG
Учасники – перший заступник очільника області Володимир Орлов та Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

«Сьогоднішня зустріч – потужний крок для подальшого розвитку дружніх відносин із Литовською Республікою. Вже декілька років втілюємо спільні програми реабілітації воїнів та навчання дітей у цій країні. На жаль, через пандемію проєкти призупинили. Плануємо у подальшому їх відновити», – наголосив Володимир Орлов.
1.JPG

 Загалом медзаклади Литовської Республіці прийняли на реабілітацію майже 300 ветеранів АТО з Дніпропетровщини. А у «Вільнюському домі литовців» річний курс навчання пройшли 90 дітей загиблих бійців та переселенців.

«Україна – один із найважливіших партнерів для нашої держави, а ще – найкращий друг. Розвиваємо двосторонні зв’язки в різних сферах. Як тільки дозволить епідситуація, обов’язково відновимо програми реабілітації ветеранів та навчання дітей із Дніпропетровщини», – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

3.JPG
 Учасники зустрічі обговорили і подальший розвиток співпраці литовських та дніпровських вишів.

«Дніпровська політехніка» має угоду з університетом міста Каунас. Студенти за деякими спеціальностями отримують подвійні дипломи.

А в університеті внутрішніх справ діє перший в Україні Центр литовського права. Це чудова платформа для вивчення основ європейського законодавства, підкреслив Вальдемарас Сарапінас.
5.JPG