2 млн грн на розвиток соціальних послуг: як громади можуть отримати кошти від держави

Кабінету Міністрів України спростив умови участі територіальних громад у пілотному проєкті «Розвиток соціальних послуг». Кожна громада, яка візьме участь в ініціативі, отримає від держави до 2 млн гривень на рік, які зможе використати на розвиток соціальних послуг.

2 млн грн на розвиток соціальних послуг: як громади можуть отримати кошти від держави
«Торік коштами з держбюджету, передбаченими на цей пілотний проєкт, не скористалась жодна громада країни. Як твердять фахівці, через недостатній розвиток соціальної інфраструктури на місцях. За нових спрощених умов, на державну допомогу може претендувати кожна ТГ, у якій працює хоча б один фахівець у сфері соціальної роботи. На Дніпрорпетровщині наразі створено 86 громад і я вважаю, ініціатива «Розвиток соціальних послуг» — це чудова можливість, для представників ТГ подати заявки та скористатись інструментом, який надає держава. Обласна рада також підтримує розвиток громад — фахівці нашого інформаційного агентства ДІА регулярно залучають громади до навчань, форумів, семінарів-практикумів, де учасники вчаться використовувати преференції для розвитку власних територій, фокусуватися на глобальних цілях та діяти локально, залучати стратегічно важливих для ТГ інвесторів, підтримувати високий рівень конкурентоспроможності економіки громади, користуватись відкритими даними та багато іншого», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

За умовами ініціативи «Розвиток соціальних послуг» ті, хто візьмуть участь у проєкті, отримають фінансування на запровадження ключових соціальних послуг:
  • денного догляду для дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю та людей похилого віку;
  • супроводу під час інклюзивного навчання;
  • соціального супроводу при працевлаштуванні та під час роботи;
  • тимчасового відпочинку для батьків або опікунів, які доглядають за дітьми з інвалідністю;
  • підтриманого проживання;
  • стаціонарного догляду.

Деталі — за посиланням посиланням.