20 освітян отримали педагогічну премію від ДніпроОДА

Освітянам Дніпропетровщини вручили обласну премію. Її отримали 20 педагогів зі всієї області, розповів директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олексій Полторацький, повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

20 освітян отримали педагогічну премію від ДніпроОДА
За словами Олексія Полторацького, кандидатури на здобуття премій висували самі педагогічні колективи. Загалом було понад 150 заявок. Комісія комплексно оцінила кожного учасника: досвід, методичні наробки, результати їхніх учнів. Обрали 20 кращих з кращих освітян.



«Обласна премія – не тільки матеріальний, а й моральний стимул. Вона має надихнути на подальші звершення, на кращі результати викладання. Адже педагогічні новації – це творчий процес, постійний пошук, нові знання», – сказав Олексій Полторацький.



Вже вдруге педагогічну премію отримала учителька української мови та літератури жовтоводської гуманітарної гімназії імені Лесі Українки Ольга Поліщук. Зізнається: з дитинства мріяла стати тільки вчителькою. Нині її педагогічний стаж – майже 50 років.



«Досі не жалкую про обраний шлях. І вважаю, що це моя природжена праця, – поділилася Ольга Поліщук. – Один з моїх пріоритетів – розбудити в дитині зерно таланту.  Маю одне ключове слово – «люблю». Потрібно любити дітей, як своїх. І  тоді все вийде». 



Серед лауреатів – заступниця директора обласного еколого-натуралістичного центру дітей та учнівської молоді Інна Майборода. Жінка змалку любила біологію і тепер передає це захоплення учням. Каже: діти – неймовірне джерело енергії.



«Після закінчення університету думала, що я поїду десь в заповідник. Буду орнітологом. Прийшла на Станцію юних натуралістів трошки попрацювати. І «зачепилася» на 32 роки. Тепер впевнена, що це справа мого життя», – розповіла Інна Майборода.  



Педагогічну премію на Дніпропетровщині вручають понад 15 років. Її виплачують з обласного бюджету. Цьогоріч освітяни отримали по 12 тис грн.