54 квартири зруйнованого будинку на Перемозі вже отримали по 2 млн грн матеріальної допомоги

Дніпро продовжує виплачувати матеріальну допомогу мешканцям Перемоги, чиї квартири були повністю зруйновані 14 січня. Нагадаємо, тоді російські терористи поцілили по багатоквартирному будинку на вул. Набережна Перемоги, 118 ракетою Х-22. Удар забрав життя 46 людей. Вщент було зруйновано 63 квартири та ще десятки осель отримали пошкодження.

54 квартири зруйнованого будинку на Перемозі вже отримали по 2 млн грн матеріальної допомоги

Наразі у місті триває активна фаза видачі матеріальної допомоги тим, хто залишився без житла. За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова з муніципального бюджету кожній родині, в кого повністю зруйнована квартира, було виділено по 1 млн грн. Також обласна влада надала 97 млн грн субвенції. Таким чином 63 квартири отримають одразу по 2 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті мерії Дніпра.

«Станом на сьогодні ми вже виплатили по 2 млн гривень 54 квартирам. Один мільйон – від міста, ще один – субвенція області. Суму родини отримують одним платежем. Також найближчим часом 2 млн отримають ще три власники. Інші ж 6 квартир – наразі ми опрацьовуємо пакет документів. Затримка з виплатами пов'язана з тим, що в кожній з цих родин є індивідуальні моменти з питанням власності. Але ми допомагаємо кожній сім'ї, і я впевнена, що незабаром вони теж отримають допомогу. Крім цього, у нас також на розгляді близько 300 пакетів документів від тих квартир, які потребують ремонту внаслідок ракетного удару. Сума для кожної індивідуальна, але не більше ніж пів мільйона гривень. Таким сім'ям гроші надаватимуться від міста та з субвенції від області. Крім того, місто надало матеріальну поміч всім родинам, які звернулись щодо відновлення здоров'я, а також допомогло з похованням рідних», – зазначила начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко.