Аби Дніпро не стояло у заторах: Микола Лукашук про виділення 300 млн гривень на реалізацію унікального та складного інфраструктурного проекту

Сьогодні, 5 листопада, депутати Дніпропетровської обласної ради зібралися на чергову сесію. Одне з питань порядку денного – виділення коштів на будівництво Південної об’їзної Дніпра. Дорогу будуватимуть за дорученням Президента у рамках «Великого будівництва». Загальна протяжність автошляху - 6,6км. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розказав про унікальність цього інфраструктурного об’єкту.

Про це журналістам ІА стало відомо на місці події.


Загальна вартість проекту сягає п’яти мільярдів гривень. Сьогодні депутати Дніпропетровської обласної ради перерозподілили на це будівництво державну субвенцію у розмірі 300 млн грн..


«Депутати Дніпропетровської обласної ради перерозподілили державну субвенцію на будівництво Північної об’їзної Дніпра, щоб у місті було менше заторів та поліпшувалася екологія. Вже почався перший етап будівництва в рамках програми Президента України «Велике будівництво»», - розказав Микола Лукашук.

Голова Дніпропетровської обласної ради також пояснив – це унікальний та складний інфраструктурний об’єкт, який включає в себе не тільки наземні шляхи, а й кілометр естакади.


«Це складний інфраструктурний проект, тому що він буде проходити над промисловою зоною. Там буде понад 1 кілометр естакади, яка йтиме над заводами та залізничними коліями. Передбачається, що у роботі будуть задіяні 16 катків, 14 бульдозерів, використані 72500 тон асфальту, 8600 тон металу, виконані 2 600 000 квадратних метрів земляних робіт», - зазначив Микола Лукашук.

Раніше ми також повідомляли, що додатково на 160 млн гривень депутати Дніпропетровської обласної ради профінансували заходи з протидії Covid-19.