Автопарк Павлоградської станції екстреної медичної допомоги повністю оновлено

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук вручив медикам ключі від 25 нових карет «швидкої». Автівки забезпечать роботу бригад, які щодоби здійснюють кілька сотень виїздів. Машини відповідають всім необхідним стандартам: є системи подачі кисню, апарати штучної вентиляції легень, дефібрилятори, електрокардіографи, пульсоксиметри, інфузомати та засоби для транспортування пацієнтів. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.


«Це перше оновлення автопарку станції в Павлограді за останні 8 років. Ми обіцяли, що цьогоріч нові машини з‘являться на кожній станції «екстренки» в області, і ми успішно втілюємо цей амбітний план в життя. Тому що наші медики повинні мати найсучаснішу матеріально-технічну базу» — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

До вручення ключів також долучилися депутати обласної та міської рад, керівництво облдержадміністрації та народні обранці.

«Павлоград розвивається. В місті щодня відбуваються маленькі і великі зміни, які роблять життя павлоградців комфортнішим. Люди повинні почуватися захищеними» — сказав народний депутат України від партії «Слуга народу» Роман Каптєлов.

Павлоградська станція екстреної медичної допомоги обслуговує близько 350 тисяч мешканців області.

«Робота обласних депутатів, народних обранців та міських урядників спрямована на те, щоб наші медики завжди були захищені. Надто в нинішній складний час, коли пандемія не відступає. Тому ми докладаємо всіх зусиль, аби розвивати медичну сферу області» — повідомив депутат Дніпропетровської обласної ради Олексій Борисенко.

Фельдшер Артем Артемов, який працює на станції 13 років, каже: на нових автівках зможуть швидше доїжджати до пацієнтів та надавати їм якісну медичну допомогу.

«Ми транспортуємо хворих на великі відстані. Тому наші машини повинні бути швидкі і мати сучасне обладнання, аби хворі отримували необхідну їм допомоги. Завдяки цьому оновленню і зусиллям урядників наша робота буде оперативнішою» — розповів фельдшер медицини невідкладних станів Артем Артемов.

Повністю оновлений автопарк карет «швидкої» допомоги вже мають чотири станції «екстренки» в області. Незабаром нові автівки отримають медики у Новомосковську.