Безкоштовні юридичні консультації: куди звертатися переселенцям та мешканцям Дніпропетровщини

Мешканці Дніпропетровщини та переселенці можуть отримати безкоштовні юридичні консультації. Як онлайн, так і в офлайн-режимі. Куди звертатися, розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Безкоштовні юридичні консультації: куди звертатися переселенцям та мешканцям Дніпропетровщини
«На Дніпропетровщині  надають безкоштовну юридичну допомогу мешканцям області та переселенцям. Отримати офлайн-консультації вже можна у Дніпрі. Незабаром така послуга з’явиться і у молодіжних центрах Кам’янського, Тернівки, Царичанки та інших міст», – сказав заступник директора департаменту молоді і спорту Дніпропетровської ОВА Владислав Яцук.

Зокрема, напрямок юридичної допомоги запустили на національній платформі «СпівДія хаб», додав Владислав Яцук. Можна прийти до молодіжного центру у Дніпрі, де він базується, та отримати консультацію вживу.

Можна звернутися до фахівців онлайн. Для цього потрібно  заповнити анкету на сайті та описати свою проблему. Далі з людиною зв’яжеться юрист.

Отримати офлайн-консультації можна і в центрах правової допомоги або консультаційних  пунктах. Вони діють на вокзалах, при гуманітарних штабах та  молодіжних центрах. Уточнити  адреси та графіки роботи можна за номером «гарячої лінії»: 0 800 213 103. Або на сайті.



«Долучилися до спільноти правників, які надають безоплатні юридичні консультації. Пояснюємо, куди та з якими документами слід звертатися переселенцям. Оформлюємо позови, фіксуємо факти пошкодження майна», – розповіла фахівчиня Центру безоплатної правової допомоги Анастасія Юхименко.

Консультації надають професійні юристи. Зокрема, фахівці центрів правової допомоги.