Через війну до Кривого Рогу з інших регіонів переїхали понад 50 тис людей

З 24 лютого транзитом через Кривий Ріг проїхали 100 тис переселенців. Ще понад 50 тис залишилися в місті. Про це під час онлайн-брифінгу в Дніпропетровській ОВА розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Через війну до Кривого Рогу з інших регіонів переїхали понад 50 тис людей
«Переселенців у нас багато. Переважна більшість людей із Херсонської області їде через Кривий Ріг. Плюс біженці з Донбасу, Харківської області, Маріуполя», – розповів Олександр Вілкул.

Деякі переселенці евакуюються «в прямому сенсі босі», зазначив він. З Херсонщини їдуть і на велосипедах, і на тачках везуть літніх людей та дітей. І вбрід переходять річку.

«Більшість переселенців рухаються транзитом. У нас налагоджений рух евакуаційних поїздів. На вокзалі – харчування, меддопомога, кімната матері та дитини. Деякі люди хочуть лише переночувати – всіх розселяємо, усіх годуємо», – сказав начальник військової адміністрації Кривого Рогу.

Тим хто залишається в місті, допомагають працевлаштуватися. Там вже працюють вчителі, лікарі, кваліфіковані робітники промислових підприємств, які приїхали із сусідніх областей.