Депутати Дніпропетровської обласної ради провели виїзне засідання у Центрі підтримки дітей та сімей в Слобожанському (ФОТОРЕПОРТАЖ)

2 вересня у Слобожанському на території КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома»» відбулося виїзне засідання комісії з питань науки, освіти, соціальної політики та праці Дніпропетровської облради. В ході роботи визначено основні напрямки розвитку Центру та соціального захисту дітей в Дніпропетровській області. Також депутати облради вручили дітям творчі та розвиваючі подарунки. Про це нашим журналістам стало відомо на місці події.






Голова постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, соціальної політики та праці Дніпропетровської облради Анатолій Коломоєць зазначив – робота обласної влади спрямована на соціальний захист дітей регіону:

«Сьогодні ми відвідали «Центр соціальної підтримки «Добре вдома»», в якому необхідну допомогу отримують діти та батьки, що опинилися у складному становищі. Ми, як депутати облради, будемо підтримувати його діяльність, щоб люди відчували себе комфортно в нашому регіоні та були захищені соціально», - зазначив Анатолій Коломоєць.



Голова постійної комісії обласної ради зазначив, що фінансування Центру здійснюється в повному обсязі:

«Фінансуванням заклад в цьому році забезпечений на 100%. Що стосується наступного року, якщо потрібна буде наша допомога, візьмемося за вирішення питання. Досвід Центру «Добре вдома» ми будемо трансформувати й на інші територіальні громади області», - резюмував Анатолій Коломоєць.







Директор Центру Олена Гуржій розповіла про напрямки роботи установи й про те, яким сім'ям тут надається допомога:

«Центр займається тим, що зберігає сім'ю, яка опинилася в кризі. Сюди можна привести дитину в будь-який час, отримати підтримку. Крім того, наш Центр займається профілактикою соціального сирітства, ми робимо все, аби дитина залишалася в рідній сім'ї. Якщо це не вдалося, тільки тоді діти передаються в альтернативні сім'ї або в сімейні форми виховання. Центр створювали, виходячи з потреб громади, сільської місцевості та малих міст Дніпропетровської області. У нестаціонарні відділення дітей сюди направляють служби територіальних громад. В стаціонарні – служби у справах дітей. Тобто громади звертаються до служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА і отримують направлення для сімей або дітей, які потребують підтримки з боку держави. А ми вже, в цих стінах, надаємо їм цю допомогу», - розповіла директор Центру.



Олена Гуржій зазначила, що в лютому 2021 року Центр було передано на баланс Дніпропетровської обласної ради, від якої заклад завжди та своєчасно отримує всю необхідну допомогу:

«Ми дуже вдячні депутатам та голові обласної ради Миколі Лукашуку. Вони завжди допомагають нам», - зазначила Олена Гуржій.








Депутат, член комісії з питань науки, освіти, соціальної політики та праці Дніпропетровської облради Марія Пустова розповіла про важливість захисту інтересів дітей в регіоні:



«Центр унікальний та єдиний в Україні. Його починали створювати ще в 2012 році. Це перлина, яка не тільки в Дніпропетровській області, але й в Україні в цілому вирішує питання соціального захисту підростаючого покоління. Адже чужих дітей не буває – всі діти наші. Ми повинні дбати про долю кожної дитини. Сьогодні ми, як представники комісії Дніпропетровської обласної ради, підтримуємо, розвиваємо та відстоюємо фінансування для цього Центру. Це необхідно, адже установа вирішує дуже важливі питання й рятує дітей, які потрапили в складні життєві обставини. Також фахівці Центру сьогодні консультують, навчають представників територіальних громад взаємодіяти з кризовими сім'ями. Їх місія – зробити все можливе, щоб діти не вилучалися з сімей, щоб вони жили в любові і з тими, хто дав їм життя», - сказала Марія Пустова.










Довідка. КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома» Дніпропетровської обласної ради» розташований за адресою: смт. Слобожанське, вул. В. Сухомлинського, 66.

КЗ «Центр соціальної підтримки «Добре вдома» - це інноваційний соціальний заклад. Тут надається комплекс послуг, які були розроблені з урахуванням потреб населення, загального аналізу ситуації в сфері захисту дітей.

Головна мета Центру – захист прав дітей та підтримка сімей в складних життєвих обставинах, попередження соціального сирітства через допомогу та підтримку сім'ям, допомога сім'ям, в яких є діти з інвалідністю, реабілітація дітей та робота з кризовими сім'ями.