Для дорослих та дітей: у Слобожанському завершують будівництво басейну

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко розповів, що будівництво басейну у Слобожанському – на фініші. Підрядники працюють над фасадом та вже завершують оздоблювальні роботи усередині будівлі. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА



«Прагнемо об’єднати дітей та дорослих навколо здорового способу життя. Зробити спорт доступнішим. У містах, селищах та селах реконструюємо занедбані стадіони, оновлюємо шкільні спортмайданчики, будуємо басейни», – сказав Валентин Резніченко.  

Басейн у Слобожанському зводять «з нуля» біля нового спорткомплексу. Баскетболіст Владислав Мельник розповідає – тренується там двічі на день.


«Було б чудово після тренувань піти поплавати у басейні. Розслабити м’язи та відпочити. Тож дуже чекаю на відкриття», – поділився Владислав Мельник.

Появі нового басейну радіють і місцеві мешканці. Кажуть – нарешті зможуть займатися плаванням недалеко від дому.


«Всією родиною ходимо до тренажерного залу у спорткомплексі. Дуже раді, що поряд будують басейн. Будемо ходити туди з задоволенням», –  поділилася мешканка Слобожанського Тетяна Пєтряєва.


Роботи – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».


«Басейн дуже потрібен. Коли будівництво тільки почалось, вже було багато бажаючих записатися на плавання. І серед дітей, і серед дорослих»,  – сказала працівниця спорткомплексу Анжела Нічпорук.

На першому поверсі будівлі буде кафе та рецепція. На другому – два басейни. Для дітей – 10-метровий, глибиною 80 см. Та 25-метровий, глибиною від 1,6 до 2,25 м – для дорослих. А ще чоловічі і жіночі роздягальні. На третьому поверсі облаштують два фітнес-зали та місця для глядачів.


«Вже завершуємо внутрішнє оздоблення. Облицьовуємо великий басейн плиткою. До цього зробили пробний запуск води. 9 днів чаша стояла наповненою – перевіряли, аби нічого не протікало. Усе чудово», – розповів генпідрядник Володимир Кононов.


У кожному басейні підтримуватимуть свою температуру, додав Володимир Кононов. Для дітей – на рівні 31 градусу, для дорослих – 29-30. Воду будуть очищувати за допомогою спеціальних піщаних фільтрів та ламп.


Одночасно басейн зможе прийняти понад 160 відвідувачів.